Thailand in één dag? Riksja Travel brengt Thailand gewoon naar Amsterdam!

Thailand in een dag? Riksja Travel brengt Thailand gewoon naar Amsterdam!

Mirjam Blanken

22 september 2017


Thailand in één dag? Riksja Travel brengt Thailand gewoon naar Amsterdam!

Ik ben er dus zo eentje… Na een reis heb ik zo’n beetje standaard heimwee en zo af en toe pink ik zelfs op de terugvlucht al een traantje weg omdat ik niet naar huis wil. Het land van de glimlach, oftewel Thailand staat ook op dit lijstje. Tijdens onze rondreis door Thailand hebben we niet alleen ontdekt hoe gastvrij de Thai zijn, maar ook genoten van het lekkere eten, inspirerende plekken zoals Elephant Nature Farm bezocht, de lieve dokters in het ziekenhuis ontdekt(lang verhaal, goed afgelopen), de stevige Thaise massages ondergaan, het chaotische Bangkok doorkruist, genoten van de prachtige natuur en de mooie eilanden met bounty stranden.

Gratis Thailand-route door Amsterdam

Reisorganisatie Riksja Travel snapt dit en zette 6 typische Thaise hotspots op een rijtje. In Amsterdam welteverstaan! Want of je nu heimwee hebt naar Thailand, wilt genieten van juist die ene Thaise maaltijd, een Thaise massage opnieuw wilt beleven of alvast een voorproefje neemt op je geplande reis naar Thailand, dat maakt niets uit. Riksja laat jou Thailand beleven in hartje Amsterdam. Maar daar blijft het niet bij! De wandelroute langs alle hotspots kun je namelijk gratis downloaden op de website van deze duurzame reisorganisatie.

Ik nam afgelopen week samen met Riksja alvast de proef op de som en ik kan je vast verklappen dat je waarschijnlijk na het lezen van deze blog of een treinticket naar Amsterdam boekt of een vliegtuigticket naar Thailand. Of beide! Want je begrijpt, ik wil nu ook wel heel graag weer terug naar Thailand. Komt nog bij dat ik sowieso fan ben van Riksja Travel, aangezien zij lekker bezig zijn met duurzaamheid, ‘groen doen’ en zelfs hun eigen Anurak Community Lodge hebben in de jungle van Thailand. Gerund door de lokale bevolking! En als een echte vrouw met de routekaart op zijn kop in de juiste looprichting Amsterdam doorbanjeren met goed gezelschap is sowieso al leuk toch?

Duurzaam backpacken: 7 inspirerende tips and tricks!

Shoppen bij toko Dun Yong

Vanaf het Centraal Station loop je in 10 minuten richting Stormsteeg waar je de oudste toko van Nederland vindt. Dun Yong startte in 1959 en is van oorsprong een Chinese toko. Vandaag de dag is bijna de helft van de klanten van Thaise afkomst en dit is goed te zien aan het (ik mag wel zeggen) gigantische assortiment. Met maar liefst 5 verdiepingen is de keuze zogezegd reuze. Op de begane grond vind je een supermarkt met droogwaren, zoals de instant noodles van het welbekende merk Mama en verswaren. Voor Thaise basilicum en petéhbonen ben je hier aan het juiste adres.

Op de eerste verdieping kun je je hart ophalen aan Aziatische hebbedingen zoals boeddha’s en souvenirs. Een verdieping hoger vind je de kookstudio en helemaal bovenin staan de Chinese pronkstukken van Dun Yong. De typische Thaise vriendelijkheid vind je hier terug in de vorm van eigenaresse Soesja Hu. We werden hartelijk ontvangen en konden haar alles vragen over deze Thaise hotspot in Amsterdam. Leuk weetje: ook haar kinderen lusten niet alles wat ze voorgeschoteld krijgen en als tip gaf ze ons dan ook mee om groenten te mengen met oestersaus. Een beetje zoals appelmoes in mijn jonge jonge jaren dus!

Tip! Weet je niet wat je moet kiezen? Haal dan een gratis Riksja-recept op bij de kassa en shop de ingrediënten.

Adres: Stormsteeg 9, Amsterdam

Thailand in een dag? Riksja Travel brengt Thailand gewoon naar Amsterdam!

Snacken op zijn Thais bij Snackbar Bird

Shoppen maakt hongerig! De tweede stop van de Thailand route vind je meteen om de hoek. Bij Thaise Snackbar Bird kun je heerlijk Thais eten afhalen of meteen opeten. Thaise viskoekjes here I come… Deze snackbar is al sinds 1993 een begrip op en rond de Zeedijk. Leuk weetje: bijna alle gerechten worden op traditionele wijze in de wok geflambeerd. Sissende pannen dus!

Adres: Zeedijk 77, Amsterdam

Thailand in een dag? Riksja Travel brengt Thailand gewoon naar Amsterdam!

Geniet van een Thaise ijsthee bij Het kleinste Huis

Bij onze volgende stop in het oudste gedeelte van Amsterdam werden we hartelijk ontvangen door eigenaar Niels van Het Kleinste Huis. En klein is dit voormalige woonhuis zeker, het is namelijk maar net 2 meter breed en slechts 5 meter diep. Inmiddels heeft het woonhuis een andere bestemming gevonden en is het omgetoverd tot een knus theewinkeltje. Je kunt hier niet alleen losse thee kopen, maar ook proeven. Op de eerste verdieping kun je genieten van een bakje thee en homemade lekkernijen. Speciaal voor ons lagen er heerlijke matcha koekjes en Thaise cake klaar. En ondanks dat Thailand geen enorme theeproductie heeft, is de Thaise thee hier wel aan het assortiment toegevoegd. Ik genoot van een typische Thaise ijsthee met zwarte thee, kruidnagel, steranijs, kardemom en gecondenseerde melk. Mierzoet, maar toch heel smaakvol, de smaak heeft nog het meeste weg van chai.

Tip van de dag! De eigenaar weet enorm veel te vertellen over de geschiedenis die dit gedeelte van Amsterdam rijk is. Vraag hem gerust het hemd van het lijf over bijvoorbeeld de VOC-periode als je hier bent.

Adres: Oude Hoogstraat 22, Amsterdam

Massagesalon Ton Pho

Traditionele Thaise massages zijn op zijn zachtst gezegd intens te noemen. Tijdens mijn rondreis door Thailand vorig jaar maakte de Thai al kennis met mijn mijn ‘bloggersrug’ vol knopen. Dochterlief heeft het nog steeds over mijn ‘many’ many problems’ zoals de Thaise masseuses na afloop wisten te vertellen. Ik kan je vertellen: dat had ik zelf ook wel door. Een Thaise massage is namelijk niet alleen intens, maar ook nogal pijnlijk. In het kader van pijn is fijn werd het voor mij wel weer eens tijd voor traditionele Thaise massage. En the place to be in Amsterdam voor professionele Thaise massages is massagesalon Ton Pho aan de Overtoom. Overigens is pijn lijden echt niet noodzakelijk, de masseuses zijn heel vriendelijk en vragen vooraf en tussentijds of alles naar wens is. Je kunt dus gewoon aangeven wat prettig is voor jou. En leuk weetje: het team van De Vondelgym van Arie Boomsma laat zich hier ook masseren.

Adres: Overtoom 66, Amsterdam

Bird Restaurant

The smell of food brings back memories! En maakt je extra hongerig kan ik je vertellen. Er staat rond etenstijd eigenlijk altijd een rij tot buiten de deur. En dat is niet voor niets. Het Bird restaurant is in 2016 verkozen tot beste Thaise restaurant van Nederland. Wij genoten van een tafel vol vers bereidde lekkernijen, zoals Pad Thai en Massaman Kai. En kun je niet alles op? Vraag dan net als ik gerust om een bakje om de restjes mee te nemen. Zo genoot ik de volgende dag thuis van een lekkere lunch. Laat je trouwens niet afschrikken door die lange rij, het vriendelijke personeel werkt zo efficiënt dat je hier binnen een kwartier een tafeltje hebt. En heb je toch geen zin om te wachten? Dan kun je ook terecht aan de overkant bij Snackbar Bird.

Adres: Zeedijk 74-74, Amsterdam

Thailand in een dag? Riksja Travel brengt Thailand gewoon naar Amsterdam!

Mekhong River Thai Bar

Uitbuiken van je Thaise maaltijd doe je natuurlijk bij de Mekhong River Bar onder het genot van een Thais Singha-biertje. Deze Thaise bar is ook the place to be voor de Thai die in Amsterdam wonen. Zo eindig je jouw dagje ‘Thailand’ helemaal in Thaise sferen!

Adres: Oudezijds Voorburgwal 32

Wil jij ook Thailand beleven in Nederland? De gratis wandelroute kun je hier downloaden!

เดินทางปลอดภัย!

Jullie hadden het misschien al een beetje door: ik ben enthousiast over deze Thaise eendagsreis wandelend door de straten van Amsterdam. Ga jij de route ook lopen? Ik ben benieuwd wat jullie ervan vonden. Let me know!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This