Een paar dagen Bangkok? Top 10 things to do!

Friday Favorites

Mirjam Blanken

25 september 2016


Een paar dagen Bangkok? Top 10 things to do!

Bangkok! You either hate it or you love it! De hoofdstad van Thailand is in 1 woord overweldigend. Om over het chaotische verkeer met tuk tuks, scooters en taxi’s inclusief de traffic jams en uitlaatgassen maar niet te spreken. Toch heb ik deze (ik mag wel zeggen warme) wereldstad met ruim 12 miljoen inwoners in mijn hart gesloten. Bangkok is namelijk een unieke stad: de bokswedstrijden, de night markets, het streetfood, de shopping malls, de mensen die er wonen, de tempels, de weekendmarkets zoals Chatuchak en niet te vergeten de vrolijke tuk tuk rijders en het indrukwekkende uitzicht vanaf de vele rooftop bars. I love Bangkok!

Onze reis naar Thailand begon dan ook in Bangkok. In plaats van meteen de nachttrein naar het noorden te pakken, besloten wij te starten met een citytrip Bangkok van een paar dagen. Wij verbleven in de wijk Sukhumvit. Vanaf hier omzeil je eenvoudig de files en het drukke verkeer door de Skytrain te pakken. Nog een pluspuntje: de airco in de Skytrain. Bangkok is behoorlijk warm en even afkoelen is geen overbodige luxe. Om je een beetje op weg te helpen zet ik mijn top 10 things to do voor een paar dagen Bangkok op een rijtje. Enjoy!

1. Fietsen met Co van Kessel

fietsen met Co van Kessel

Grab a yellow bike!

Co van Kessel fietstocht Bangkok

Gids Sunday

Met stip op 1 staat een fietstochtje met Co van Kessel. Wel een gevalletje ‘rise and shine’, want er wordt al om half 7 ’s ochtends verzameld. Vooraf boeken is aan te raden, zo ben je verzekerd van een plekje. Wij hebben de Co Combo tour gedaan. Deze fietstocht van 5 uur is inclusief memorabele lunch, een tochtje met een long tail boot en brengt je langs het drukke Chinatown, tempels, Het Venetië van het Oosten en rijstvelden ver buiten de stad. Onze gidsen miss Mimi en mister Sunday waren een cadeautje, wat hebben we genoten!

Adres: River City Shopping Center (Rm. 164), 23 Charoen Krung Road, Soi 24

2. Chatuchak Market bezoeken

Een paar dagen Bangkok? Top 10 things to do!

Iets met georganiseerde chaos?

Shop till you drop! De werelds grootste weekendmarkt met een oppervlakte van 20 voetbalvelden vind je namelijk ook in Bangkok. Goedkoop souvenirs shoppen doe je dan ook hier. Tip: afdingen is een must! Met meer dan 3500 kramen, lots of food, prullaria én authentieke producten kun je je hier prima een paar uur vermaken. Zere voeten van het struinen? Je struikelt hier over de massagesalons waar je voor een prikkie een voetmassage kunt krijgen. De markt is goed te bereiken met de BTS Skytrain, halte Mo Chit.

Adres: 100 Kamphaeng Phet 2 Road, Chatucahk 10900, Bangkok

3. Een ritje met de tuk tuk

Een paar dagen Bangkok? Top 10 things to do!

Een absolute aanrader: een ritje in een tuk tuk!

Tuk Tuk rides in Bangkok are the best! Met stip op 1 staat ons ritje met deze Thaise Ajax fan. Naast een fijn muziekje had deze tuk tuk driver ook free airco, oftewel in een wirwar van draden had hij het ook nog voor elkaar gekregen om een ventilator te installeren in zijn tuk tuk. Het verkeer in Bangkok is op zijn zachtst gezegd chaotisch en druk. In de spits (tussen 7.00-9.00 uur en 16.00-19.00 uur) kom je met een tuk tuk ook niet vooruit, maar daarbuiten is een ritje met een tuk tuk een happening. Het openbaar vervoer is overigens ook prima geregeld in Bangkok. Voor korte afstanden pakten wij graag een tuk tuk. Voor de langere afstanden is de Skytrain een aanrader. Al is het alleen maar voor de airco.

Tips and tricks:

  • Onderhandel altijd vooraf over de prijs en zorg dat je kunt betalen met gepast geld.
  • Houd het liefst een rijdende tuk tuk aan. Geparkeerde tuk tuks wachten vaak op ‘onnozele’ toeristen.
  • De koningin is jarig! Trap er niet in… Zie het volgende punt.
  • Even een stop maken, omdat die ene winkel korting heeft omdat de koningin jarig is of de tuk tuk driver een benzinevergoeding krijgt van die winkel? Dit kan weleens verkeerd uitpakken. Vervolgens wordt er meer vergoeding gevraagd of rijd je een behoorlijk eind om.
  • Geef dus van te voren duidelijk aan of je onderweg wilt stoppen.

4. Amita Cooking School

Een paar dagen Bangkok? Top 10 things to do!

Bron: Amita Thai Cooking School

I love Thai food! Deze kookschool werd mij aangeraden door het Thais verkeersbureau. Helaas pindakaas gooide een ongelukje van zoonlief roet in het eten en moest ik deze activiteit cancelen. In het kader van positief denken: in ieder geval heb ik nog iets om naar uit te kijken bij mijn volgende reis naar Thailand. Aangezien ik erg enthousiast ben over deze kookschool, wil ik hem jullie niet onthouden in het rijtje van top 10 things to do! Wil je weten hoe een halve dag kookles er bij Amita uitziet? Het programma vind je hier.

Adres: 162/17 Soi Wutthakat 14 , Wutthakat Road, Talad Plu, Thonburi, Bangkok

5. Chinatown bezoeken

Een paar dagen Bangkok? Top 10 things to do!

Chinatown by night is een aanrader. Vanaf 21 uur vind je hier honderden terrasjes en kun je genieten van heerlijke eten en kleurrijke (understatement) neonreclame.

Een bezoekje aan de Chinese wijk van Bangkok mag niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Bangkok. Chinatown is het centrum voor handel van de Chinese bevolking in Bangkok. Kleine straatjes, nauwe steegjes, kleurrijk, chaotisch (what else is new?) en marktkramen en kleine winkeltjes vol met handelswaar. Streetfood is hier trouwens heerlijk en goedkoop! Onze graadmeter was deze reis voornamelijk: eten er veel locals en is het druk bij de eetkraam, dan is het eten vast goed. En dit bleek in Chinatown te kloppen. Veel Thai genieten hier namelijk ook van het eten. Aan het eind van Yaowarat Road vind je de Wat Trimt tempel waar je de 5 meter hoge gouden boeddha kunt zien.

Adres: Chinatown vind je in het oude centrum bij het treinstation. De wijk loopt van Yaowarat Road naar Odeon Circle. 

6. Goedkoop souveniers scoren bij MBK shopping

Een paar dagen Bangkok? Top 10 things to do!

Tip: heb je een kapotte telefoon? Dan kun je deze hier heel goedkoop laten maken.

Met meer dan 2000 shops, verdeeld over 8 verdiepingen kun je bij MBK vast voor het aankomende jaar vast verjaardagscadeautjes, kerstcadeautjes en souvenirs inslaan. Het winkelcentrum, dat overigens meer lijkt op een overdekte markt, is open tot 22 uur en is makkelijk te bereiken met de Skytrain. De afdeling electronica is overigens enorm. Ideaal voor vrouwen. Je laat manlief achter op deze afdeling en gaat zelf op koopjesjacht. Tip: je kunt hier goed onderhandelen! Let wel op, de merken die je hier koopt vallen in de ‘bijna echt’ categorie. Wil je liever authentiek winkelen dan kun je deze mall overslaan. MBK shopping centre valt natuurlijk ook in de goedkopere categorie en dat is niet voor niets…

Adres: 444 Phayathai Road, Wangmai, Patumwan, 10330, Bangkok

7. Oude binnenstad bezoeken

Een paar dagen Bangkok? Top 10 things to do!

Deze gouden boeddha is 46 meter lang en 15 meter breed. Pretty impressive!

Bij en citytrip naar Bangkok staat een bezoek aan een of meer van de boeddhistische tempels die deze stad rijk is natuurlijk ook in de top 10.  Zo staat een van de oudste tempels van Bangkok, Wat Pho, bekend als de tempel van de liggende boeddha. Deze gouden boeddha is 46 meter lang en 15 meter breed. Pretty impressive! Een bezoek aan het Grand Palace of het naastgelegen tempelcomplex Wat Phra Kaew is ook een aanrader. Wil je ze allemaal zien? Dan kun je natuurlijk ook een  tour langs alle tempels boeken.

8. Genieten van de sky line

Een paar dagen Bangkok? Top 10 things to do!

Travel is the only thing you can spend money on that will make you richer.

Cheers! In Bangkok vind je de meest geweldige rooftop bars. Inclusief de meest hoge prijzen uiteraard. Aangezien wij nog een dagje Bangkok hadden geboekt voordat we weer naar huis vlogen, hebben wij (in het kader van doe eens gek) voor onze laatste overnachting een hotel met rooftop bar en zwembad geboekt. Dresscode: bikini! Want houd er wel rekening mee dat bij een bezoekje aan een van de vele rooftop bars er een dresscode bij komt kijken. De Sky Bar, bekend van de film The Hangover heeft bijvoorbeeld als dresscode chique en is behoorlijk duur. Maar voor dat geld zit je wel op de 63-ste verdieping. Dat dan weer wel…

9. Streetfood!

Een paar dagen Bangkok? Top 10 things to do!

Thailand is een foodwalhalla!

Denk je aan Bangkok, dan denk je automatisch aan eten. Waar je ook bent, je ‘struikelt’ over de kraampjes met heerlijk eten voor weinig geld. Voor minder dan 1 euro, zo’n 40 baht, eet je hier de lekkerste Pad Thai. Op straat eten is in Bangkok de normaalste zaak van de wereld.

Hygiëne is Thailand is wel wat anders… Niet alleen wat betreft de afwas. Hierbij een paar tips!

  • Drukbezochte kraampjes, liefst met veel locals zijn een goed teken.
  • Je hebt vakantie en moet niets, ga dus voor een kraampje waar een rij staat.
  • Let goed op dat het eten goed verwarmd wordt.
  • Blijf weg van rauwkost en voedsel dat bereid wordt met kraanwater.
  • Dit geldt ook voor ijsblokjes in je drinken. Goed checken of gewoon skippen.
  • Eet je binnen? Dan is het echt waar: hoe meer tl-licht des te beter!
  • Iemand moet het doen. De afwas! Wordt jouw bordje afgespoeld in een bak met water? Dan kun je beter een bezoekje brengen aan de buren.

10. Varen in een longtail boot

Een paar dagen Bangkok? Top 10 things to do!

Een paar dagen Bangkok? Top 10 things to do!

De slingerde rivier Chao Phraya is een van de belangrijkste rivieren van Thailand en stroomt dwars door Bangkok. Een boottochtje over deze rivier met een traditionele longtail boat is een handige manier om meer van Bangkok te zien. Een wirwar van ‘klongs’ (kanalen) verbinden het centrum van Bangkok met de buitenwijken. Drijvende markten, vrouwen die de was doen, authentieke houten huizen op palen, parkachtige tuinen, kinderen die van de steiger af springen in het (ik mag wel zeggen vieze) water, varen langs de oude wijk Thonburi die ook wel het Venetië van het Oosten wordt genoemd. Je krijgt een inkijkje in het echte leven van de Thai. Een aanrader!

Enjoy your trip!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This