Travel Bali – In love with Canggu

Mirjam Blanken

6 januari 2016


About last summer…

Gelukkig hebben we de foto’s nog! Deze zomer maakte ik een trip met manlief en zoonlief naar Bali. Inmiddels zijn we onze volgende vakantie alweer aan het plannen, weer volop aan het werk, maar zitten we met ons hoofd nog steeds in Bali. Wat een fantastische vakantie hebben we gehad. Genoeg inspiratie voor een serie travelblogs over Bali dus. Heerlijk weer herinneringen ophalen!

Sowieso is rondreizen door Indonesië een aanrader. Je kunt je trip naar Bali natuurlijk prima combineren met een andere bestemming in Indonesië. Zo staat Sumatra en Java hier nog heel hoog op het lijstje.

Travel Bali – In love with Canggu

Mijn favoriete plek op Bali is absoluut Canggu, also known as ‘foodie heaven’ en ‘surfers paradise’. Naast de heerlijkste en hipste healthy hotspots heeft Canggu nog veel meer te bieden. Onze trip naar Bali startte dan ook op deze heerlijke ‘laid back, hipster meets surfer’ plek.

Canggu is een klein plaatsje ten noorden van de grotere steden Kuta en Seminyak. Met de taxi of scooter ben je, afhankelijk van de verkeersdrukte binnen een half uur in Seminyak. Dit kost je rond de 5 euro. Wij besloten na een aantal dagen Canggu een middagje Seminyak te gaan ontdekken. Na een hap eten en een rondje drukke winkelstraat door wandelen zijn we snel weer terug ‘gevlucht’ naar Canggu.

Blue taxi of plaatselijke taxi?

Wij hebben alleen gebruik gemaakt van plaatselijke taxichauffeurs. Via de hotels is dit goed te regelen, maar wel iets duurder dan dat je dit zelf regelt. Wij hebben erg goede ervaringen met onze chauffeurs. Deze mensen hebben naast hun werk als chauffeur vaak nog meer baantjes. Door te kiezen voor de plaatselijke taxi’s ondersteun je bovendien de plaatselijke economie.

Travel Bali - In love with Canggu

Zo hebben wij in Ubud een dagje een ‘driver’ geregeld via het hotel om ons naar Lovina te rijden. We kregen een complete tour met bezoekjes aan tempels, apen langs de weg, de gitgit watervallen, een back tour met botanische les en bovenal een mooi mens. Onze chauffeur bleek in het dagelijks leven priester. En aangezien we de hele dag in elkaars gezelschap waren was dit een uitgelezen kans om hem de hemd van het lijf te vragen over Bali, het leven, het geloof, …

What else can you do?

Travel Bali - In love with Canggu

Surfen! Zowel op Echo Beach als Batu Bolong Beach kun je dan ook goed surfen. Surfschool? Zelf aan de slag? Voor minder dan 4 euro hier je een surfplank voor 2 uur. Je kunt zelfs een leuke sufboy regelen voor een ochtend of middag surfles. Voor ons een goede reden om snel terug te komen. Zoonlief en ik kweken vast wat spieren, want het ziet er dan wel simpel uit, maar surfen schijnt een van de moeilijkste sporten te zijn om aan te leren.

Bali dag 3 010

Yoga! Het gebouw van Samadi Yoga is ontworpen door een Nederlander. En wat is het mooi! Je kunt hier terecht voor diverse lessen, zelfs kinderyoga. Iedere zondag vind je hier ook een ’the sundays farmers market’ met lokale producten, zoals homemade kombucha, Balinese sieraden en verse producten. Later meer over deze mooie plek! Wij mochten namelijk een interview afnemen 😉

Bali 232

Nog meer yoga! Bij Serenity kun je langere tijd verblijven. Dit eco guesthouse vlakbij Fisherman Beach biedt yogalessen aan voor zowel beginners als gevorderden. Ook hier kun je heerlijk eten en drinken in restaurant Alkaline. Juices, vers fruit, raw snackballs, vegan maaltijden en zuivelvrije en suikervrije sorbets! Maar ook voor verse springrolls ben je hier aan het goede adres. Aanrader dus!

Bali 209

Huur een fiets! Voor een paar euro huur je een fiets en fiets je de omgeving van Canggu rond. Dit gedeelte van Bali is redelijk plat, dus prima te doen zonder enorme kontspieren (en spierpijn!) te kweken. Natuurlijk kun je ook een scooter huren, maar dit was voor ons net even fijner. Bovendien zie je veel meer zo. Remember: in Bali rijden ze links.

Lekker blijven sporten tijdens je trip naar Bali. Naast de nodige lichaamsbeweging door het surfen, fietsen en ... Kun je bij Bali (tegenover ons hotel) hele fijne lessen volgen!

Keeping you fit in the island of paradise! Wil je lekker blijven sporten tijdens je trip naar Bali? Naast de nodige lichaamsbeweging door het surfen, fietsen en yoga kun je bij Bali Fit (bij Echo Beach) hele fijne lessen volgen. Deze gym is de eerste crossfit box van bali.

Wil je weten wat mijn favoriete healthy hotspots in Canggu zijn? Deze vind je hier!

Go places!

Next stop Ubud. Hier gaan we heerlijk een aantal dagen luxe doen! To be continued…

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

4 Reacties

  1. Isa

    Wat heerlijk om te lezen al die healthy bali tips! Kan niet wachten tot ik er weer eens live van kan genieten.

    Ps. Jammer dat de foto credits de halve foto beslaat.

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hi Isa,
      Op de laptop ziet het er prima uit. Op mobiel inderdaad niet. Ik ga het oplossen. Juist zo leuk plaatjes kijken;-)
      Groetjes
      Mirjam

      Antwoord
  2. Victoria

    Hi, leuk artikel! Ik ben overmorgen in Canggu. Is het makkelijk om een fiets te huren daar? Kan online alleen scooters vinden.

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hi Victoria,
      Toevallig heb ik toen ik in Canggu was gefietst. Scooters zie je inderdaad overal, maar bij ons hotel (het Frii hotel) konden we fietsen huren. Gewoon even rondvragen dan komt het helemaal goed! Veel plezier!
      Liefs Mirjam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This