De 3 best bewaarde geheime hotspots in Valencia

De 3 best bewaarde geheime hotspots in Valencia

Mirjam Blanken

1 juni 2016


De 3 best bewaarde geheime hotspots in Valencia

Voor een half jaar is Valencia mijn hometown en daar ben ik maar wat blij mee! Elke week ontdek ik weer nieuwe hotspots waardoor Valencia mij blijft verrassen. Natuurlijk heb ik alle grote toeristische highlights al vaak bezocht (de Stad van Kunst en Wetenschap doet me elke keer weer voelen alsof ik regelrecht in een sciencefiction film ben beland…), maar ik besluit ook steeds vaker om me wat meer van de toeristische paden af te wenden. Op die manier heb ik een hoop leuke hotspots ontdekt! Ik deel met jullie de 3 best bewaarde geheime hotspots in Valencia. Enjoy!

Dulce de Leche

De 3 best bewaarde geheime hotspots in Valencia

Taartjes, taartjes en nog meer taartjes. Dulce de Leche zit niet echt in hartje centrum, maar nét erbuiten,  in de wijk Ruzafa. Vanaf de Plaza de Toros is het nog ongeveer 15 minuutjes lopen, maar geloof me dat je daarvoor beloond wordt! Van de vitrine van Dulce de Leche gaat mijn hart altijd al sneller kloppen, want ik ben een echt een liefhebber van zoet.

Als ik een paar aanraders mag doen dan zeg ik: de bio carrotcake, het appel-kaneel taartje, de lemon pie of als je iets wilt nemen wat niet té erg vult de tartaleta de fresas. En wat ik ook altijd fijn vind, als je je taartje niet helemaal op krijgt, dat je een fijne doggy bag meekrijgt om hem veilig mee naar huis te nemen.

Jardines de Monforte

De 3 best bewaarde geheime hotspots in Valencia

De Jardines de Monforte is naar mijn idee het beste geheim van Valencia. Deze tuin ligt verborgen een stukje buiten het centrum, naast metrostation en brug Alameda. Van buitenaf zie je alleen maar hoge, dikke betonnen muren en je zou niet zeggen dat hier zo’n pareltje zit. Als het zonnetje schijnt en je hier ’s ochtends komt, is het net of je een sprookjestuin binnenwandelt.

Vanaf mei staan de bougainvilles in bloei, die over een tunnel lopen. Dit maakt het een zeer romantische spot en het is niet voor niets dat hier vaak fotoshoots voor bruidsmode worden gehouden. In de tuin staan allerlei verschillende bomen, planten en heggen netjes geordend met daartussen af en toe een fontein of een standbeeld. Ook heb je hier nog een ‘natuurlijke’ tuin met een heuveltje die je op kunt lopen zodat je een mooi uitzicht hebt.

Marina Beach Club

De 3 best bewaarde geheime hotspots in Valencia

Marina Beach Club is de gloedje-nieuwe beach club van Valencia. Hij is nog maar net vier maanden open en behoort nu al tot mijn favoriete hotspots. Oké inmiddels is hij al behoorlijk ontdekt door allerlei toeristen… máár dat neemt niet weg dat dit geen top spot is. Je vindt ‘m naast de haven van Valencia. De beach club heeft een fancy uitstraling.

Picture this: een infinitypool met heerlijke ligbedjes ín het zwembad dat lijkt over te lopen in het strand, een bijbehorende poolbar waar je je favoriete cocktail kunt halen. Een groot podium waar je in de openlucht kunt dansen op de fijnste housebeats terwijl je achter je de zon onder ziet gaan. Als je even bij moet komen van het zwemmen of dansen, kun je ook nog eens op het strand in de bijbehorende hangmatten ploffen. Zoals je kunt begrijpen, heeft Marina Beach Club mijn hart wel gestolen ja. En mocht je hier naartoe gaan en je weet niet wat je moet bestellen (wat ik heel goed kan begrijpen want alles klinkt lekker) dan raad ik je de cocktail ‘True love’ aan!

Saludo!

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

1 Reactie

  1. Laura

    Leuk! Kan niet wachten om weer terug te gaan voor een citytripje… Marina Beach Club ziet er namelijk wel heel relaxed uit…

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This