Een kijkje in de keuken van SWISS

Een kijkje in de keuken van SWISS

Mirjam Blanken

21 december 2016


Come fly away with me…

Ik hou echt van vliegen. Als ik aan vliegen denk, dan denk ik aan vakantie, leuke dingen doen, lekker eten (vooral dat) en ontspannen. Altijd als ik in de lucht een vliegtuig zie denk ik, wat zouden die mensen nu aan het doen zijn? Lezen ze een boek? Slapen ze of eten ze? En vooral, waar gaan ze naartoe? Er speelt zich van alles af daar in de lucht. Ik blijf het altijd iets bijzonders vinden.

Een kijkje in de keuken van SWISS

Met mijn gezin vlieg ik toch wel minimaal een keer per jaar. Ik kan dan echt al genieten van de voorpret. Rondstruinen op het vliegveld, ergens wat eten en drinken. Helaas kan ik deze pret nooit delen met mijn lief; hij haat vliegen en ik overdrijf niet als ik zeg dat hij een tikkeltje aan vliegangst lijdt. Het begint al op het vliegveld of nee, eigenlijk al een week voordat we vertrekken. Hij slaat dicht en kan zich alleen nog maar concentreren op het vliegen. In het vliegtuig wordt het nog erger. Hij gaat wel twintig keer naar het toilet en gaat tegen iedereen praten die maar een praatje wil maken, om die tijd in het vliegtuig maar door te komen. Ik heb wel echt bewondering voor hem, dat hij het toch iedere keer doet! En gelukkig hebben we inmiddels kinderen, dus deel ik de voorpret maar met hen.

Een kijkje in de keuken van SWISS

Citytrip Zürich

Ik vloog vanaf Schiphol naar Zürich op uitnodiging van SWISS. Swiss vliegt 4 keer per dag van Schiphol naar Zürich. Je hebt al een retourtje vanaf € 129. Dit is inclusief  eten en drinken aan boord. Voor mijn gevoel gaat de tijd sneller als je eten en drinken aan boord krijgt. Tijdens onze vlucht naar Zürich kreeg ik ook lekker een sapje en een croissantje. Nu vlogen wij ’s ochtends, maar als je ’s avonds vliegt dan krijg je een lichte maaltijd. Dit hangt dus helemaal af van het tijdstip van de vlucht. Vlieg je bijvoorbeeld naar Singapore dan krijg je zelfs een uitgebreidere warme maaltijd.

Als je een allergie of intolerantie hebt dan kun je dit aangeven bij je boeking tot 24 uur voor vertrek. SWISS was trouwens de eerste luchtvaartmaatschappij wat het keurmerk ECARF (European Center of Allergy Research Foundation) kreeg.

Een kijkje in de keuken van SWISS

De vegetarische en veganistische maaltijden die SWISS aan boord serveert worden ontwikkeld door het Hiltl. Dit is het eerste vegetarische restaurant van de wereld. En lucky me, wij waren daar uitgenodigd om te komen eten tijdens ons tripje naar Zürich!

Wat een wereld schuilt er achter dit restaurant, ongelofelijk! Wij kregen een kijkje in de keuken. Mijn wereld draait zo’n beetje om eten, dus ik vond dit natuurlijk heel tof! Zoveel kruidenmengsels, bakken vol met verschillende soorten salades. Naast a la carte kun je hier ook van het buffet eten. Hoewel ik nooit zo’n fan ben van lopend buffet, vond ik dit bij het Hiltl juist heel leuk. Je kan dan van al het lekkers proeven. Het buffet is heel erg uitgebreid en ook de toetjes waren fantastisch! Een tip: proef de brownies, die zijn heerlijk smeuïg van binnen en met een dun krokant laagje aan de buitenkant.

Een kijkje in de keuken van SWISS

En Business Class terug

Een kijkje in de keuken van SWISS

Wij mochten Business Class terugvliegen. Je mag dan op het vliegveld gebruikmaken van de Business Lounge van SWISS. Dit was heel luxe, allerlei heerlijke sapjes, wijnen en champagne. Maar ook een kok die a la minute wat lekkers voor je maakt, massagestoelen en uitgebreid sanitair waar je je even kunt opfrissen. En alles zit inbegrepen in je ticket!

Een kijkje in de keuken van SWISS

Heb je het geluk, en het geld, om Business Class te vliegen, dan krijg je aan boord een heerlijke maaltijd ontwikkeld door een chefkok van een high class restaurant of hotel uit Zwitserland. De menu’s aan boord wisselen ieder seizoen en ook de chefkoks die de menu’s ontwikkelen zijn ieder seizoen anders. Wij kregen een voorproefje van het voorjaarsmenu. Dit menu is ontwikkeld door Thomas Neeser chefkok van Hotel du Lac in Vevey. De gerechten die je dan geserveerd krijgt zijn van hoog niveau. Ik kan me voorstellen dat als je vaak vliegt, je dit extra waardeert.

Ben je nog niet uitgelezen over Zürich? Ik zette wat fijne hotspots op een rijtje.

Eten, drinken en slapen in Zürich!

Go travel!

Heb jij weleens gedacht over een citytrip naar Zürich? Ik vind het een aanrader hoor!

Liefs Lucia

Ik ben Lucia van Bij Loets. Ik ben gek op koken, eten en mooie spullen! Met mijn Sardijnse achtergrond heb ik een lichte voorkeur voor de Italiaanse keuken maar een goeie Thaise salade of Libanese dip vind ik ook heerlijk! Ik vind het leuk om dit met anderen te delen dus organiseer ik creatieve belevingen en kinderfeestjes in mijn eigen huiskamer. Eerst samen een homemade lunch en dan aan de slag om iets moois te maken! I love it!

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This