Bij dit festival draait het helemaal om imperfectie (en dat is best wel chill)

festival

Mirjam Blanken

29 augustus 2018


Bij dit festival draait het helemaal om imperfectie (en dat is best wel chill)

Het CBS geeft aan dat honderdduizenden Nederlanders last hebben van burn-out klachten. Dat zijn massa’s mensen die stelselmatig over hun eigen grenzen heen walsen, ongelukkig zijn, minder levensdrift hebben en zich mislukt, eenzaam en kwetsbaar voelen. En zeker niet alleen de werkende veertiger of dertiger heeft hiermee te maken. Ook onder studenten is er een vloedgolf van prestatiedruk, perfectionisme en burn-out.

Stichting Vitamine Z steekt zijn kop boven het maaiveld en biedt een tegengeluid binnen onze burn-out epidemie, door kwetsbaarheid weer ruimte te geven. Door de imperfectie in het leven weer te normaliseren, wil Vitamine Z de onrealistische ‘geluksnorm’ weer haalbaar maken. We maken van het totaalbeeld het ideaalbeeld.

Het jaarlijks terugkerende Icarus Festival – dit keer op 1 september 2018 – staat bol van theater, filosofie en muziek en dit alles is geprogrammeerd rondom het thema ‘imperfectionisme’. Met optredens, lezingen en workshops brengt Icarus Amsterdam een ode aan de onvolkomenheid, vieren we de onzekerheden en lachen we – hard – om onszelf.

Dol op festivals? Hier vind je de agenda met food festivals voor 2018!

Word ook imperfectionist

Tijdens het Icarus Festival is er van 2 uur ‘s middags tot 3 uur ‘s nachts gigantisch veel te zien, te horen, te voelen en te proeven op De Ceuvel in Amsterdam Noord. Zo gaat beeldende dansvoorstelling ‘Note to Self’ over het dagelijkse gevecht tussen doorgaan en stilstaan en komt Jan Geurtz vertellen over onze collectieve verslaving aan liefde en erkenning. Waag jezelf in het laboratorium voor ongewenste emoties, luister naar de krachtige woorden vanfilosoof en schrijver Ignaas Devisch overrusteloosheid en zijn pleidooi voor een mateloos leven, dans op vette Afrikaanse ritmes van Dandana en laat je raken door de rauwe expressie van de zeskoppige formatie Collectief Explosief. Kortom: Dans fout op de juiste muziek, proost samen op een onvolmaakte dag, neem een stuntelige snoekduik in ’t IJ. Word met ons imperfectionist.

Over Icarus Festival Amsterdam

Je bent jong en je wilt een gelukkig leven op alle fronten. Om perfectie te bereiken ren je maar door. Maar is het haalbaar? De mythologische Icarus werd door zijn vleugels compleet onbewust van zijn eigen grenzen, waardoor hij in zee stortte. Hij staat symbool voor de doorgeslagen ambitie van onze generatie, waar weinig ruimte is voor imperfectie.

Icarus Amsterdam zoekt de kwetsbaarheid en imperfectie van het leven op. Met een jaarlijks terugkerend festival en andere events vieren we het falen en leren we op een gezonde manier omgaan met de vrijheid én de grenzen van onze vleugels. Icarus Amsterdam is een initiatief van Simeon Karsten (31), oprichter van Stichting Vitamine Z, een jongvolwassene die zelf vijf jaar geleden in een depressie stortte. Als geestelijk verzorger met eenfilosofie achtergrond en een passie voor organiseren wil hij het monopolie op succes doorbreken.

Wanneer? zaterdag 1 september
Waar? Cafe de Ceuvel, Korte Papaverweg 2, Amsterdam
Ticketprijs? €15,- | Aan de deur €17,50

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Uitgelichte afbeelding: BLUR LIFE 1975 via Shutterstock

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

westkust van de Algarve: zet deze 5 activiteiten maar op je lijstje

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This