Je Keuken gezellig aankleden: zo doe je dat

gezellige keuken

Mirjam Blanken

25 februari 2022


De keuken vormt een waardig onderdeel van een woning. Toch is de keuken qua inrichting vaak een ondergeschoven kindje. Dat is eigenlijk maar wat jammer. Als je de keuken namelijk gezellig aankleedt, is het nóg leuker om er lekker te gaan kokkerellen. Waar kun je aan denken wat betreft een sfeervolle keukeninrichting?

Koffiehoekje inrichten

Ben je een koffieliefhebber? Dan is het een tof idee om een gezellig koffiehoekje in te richten in de keuken. Op een losstaand tafeltje bijvoorbeeld, of gewoon in de hoek op het aanrecht. Zet hier je koffiemachine neer. Ook kun je er wat kopjes en schoteltjes plaatsen. Denk verder na over een mooie manier om je favoriete koffie tentoon te stellen. Stop het in een leuk bakje bijvoorbeeld! Mocht je graag Nespresso drinken: daar zijn zelfs veel designs voor te vinden in de vorm van capsulehouders. Het geeft zeker meer karakter in de keuken.

Open kastruimte of wandplanken

Zijn je keukenkastjes afgesloten, met deurtjes ervoor? Hoewel dat enerzijds wel praktisch is, staat het ook snel saai. Daarom zie je in moderne keukens steeds vaker wandplanken boven het aanrecht, in plaats van dichte keukenkastjes. Op die planken zet je je serviesgoed neer, in combinatie met onder andere kookboeken en kruidenplantjes. Een levendig geheel!

Stijlvol serviesgoed

Over het serviesgoed gesproken: je kunt dit ook een hoofdrol laten spelen bij de keukeninrichting. Plaats bijvoorbeeld een servieskast in de keuken, waarin je je mooiste serviesgoed tentoonstelt. Zeker als je een rijke verzameling hebt, voegt dit iets toe aan de keuken styling.

Moderne wasbak en kraan

Hoewel de wasbak wellicht enkel een praktisch doel lijkt te dienen, zijn we het daar niet helemaal mee eens. De keuze voor de juiste wasbak voegt stijl toe aan de keuken. Zo ziet een luxe, diepe wasbak er anders uit dan een basic wasbak. En denk ook aan de kraan: is een zwarte of een gouden kraan bijvoorbeeld een optie? Een absolute eyecatcher!

Keukengereihouder

Heb je wat pollepels en spatels in een bakje op het aanrecht staan? Kijk dan eens goed naar dat specifieke bakje: hoe ziet het eruit? We raden je aan om op zoek te gaan naar een keukengereihouder die sfeer toevoegt aan het aanrecht. Denk aan een houder met een leuke print, of een vrolijke kleur. Van hout, marmer of porselein – jij kiest.

Aankleding op de afzuigkap

Je hebt in de keuken verder waarschijnlijk niet zoveel ruimte vrij voor decoratie. Toch is er iets mogelijk, als je maar creatief denkt! Heb je bijvoorbeeld zo’n grote, moderne afzuigkap in de keuken hangen? Daar zitten vaak brede randen aan. Zet daar leuke accessoires op. Denk aan kruidenplantjes, beeldjes of een bloemetje. Het zorgt direct voor een stuk sfeer in de keuken. Doen, dus!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Friday Favorites #46

Friday Favorites #46

Friday Favorites #46 Weekend! Wat een heerlijk weertje koekepeertje hebben we afgelopen week weer gehad zeg. Heerlijk!...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This