Wie maken je dik?


Tussen neus en lippen door

Terwijl ik stuiterend van enthousiasme, herkenning en nieuwe info achter mijn pc de documentaire Foodmatters kijk, kom ik deze Britse docu ook tegen. Andere invalshoek, hier gaat het met name over obesitas. Zeker de moeite waard om te bekijken als je bewust met je voeding en je lichaam bezig bent. De voedingsindustrie staat ook hier met stip op een.

Korte beschrijving 

In de hele wereld neemt het overgewicht toe. Er zijn nu meer mensen te dik dan er ondervoed zijn. Journalist Jacques Peretti doet onderzoek naar de revolutie in onze eetgewoonten in de afgelopen veertig jaar, en hoe de industrie daar munt uit heeft geslagen. In de Verenigde Staten komt hij meer te weten over een zoetstof die in de jaren zeventig werd gepropageerd om het maïsoverschot in de landbouw te benutten, een stof die nu schadelijk blijkt te zijn voor het hormoon dat je eetlust regelt. Hij vertelt over ‘supersizen’, een concept dat ervoor zorgde dat de voedselconsumptie en de winsten stegen. En hij praat met professionals uit de voedingsindustrie over de invoering van voordelige menu’s, king-size snacks en stunten met gratis producten. Peretti onderzoekt ideeën over wat wel en niet gezond is, ontwikkelingen op het gebied van voedingsadviezen en de invloed van marketing en reclame op de keuzes die je maakt. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *