Yoga Challenge | Luister naar je lichaam

yoga-at-home

Mirjam Blanken

3 december 2015


Luister naar je lichaam

Zoals je misschien hebt gelezen op Movement Is Freedom had ik na een maand lekker trainen een motivatie dip. Het werd koud, m’n weerstand ging omlaag en mede dankzij de mannen in de sportschool die niet meer op hun eigen biceps konden focussen. De ene week trainde ik 4x dan weer 5x en daarna 2x met een aantal yoga sessies… Omdat ik merkte dat ik het stretchen nodig had (naast de zware gewichten in de sportschool) heb ik besloten om december mijn Yoga Challenge maand te maken.

yoga-at-home

Ik ben geen yogi en weet nog niet of ik iemand anders zijn of haar programma zal volgen, maar ik begin en daar gaat het om.

Trainen met koorts?

Iedere keer als ik er weer tegen aan wil gaan komt de griep weer op visite. Trainen als je voelt dat je griep hebt of al griep hebt is niet altijd een goed idee: Je immuunsysteem is verzwakt en het lichaam heeft alle energie nodig om beter te worden. Ik ben nogal een diehard en kan niet stilzitten dus ik wil wel altijd trainen (met koorts raad ik trainen zeker af!).

Het eruit zweten is niet “gevaarlijk”, maar houd het dan bij cardio, want ga je met gewichten trainen maak je koortshormonen aan die je weerstand verlagen. Dit weet helaas niet iedereen. Maar als je je zo beroerd voelt snap ik dat je geen zin hebt om op de treadmill te gaan staan. Ga daarom lekker even naar buiten om een rondje te lopen. Frisse lucht kan geen kwaad maar pak je goed in! Hoe lang je rust nodig hebt om helemaal te herstellen ligt aan jou. Iedereen is anders, dus voel het vooral zelf aan.

In ieder geval, afgelopen week lag ik op de bank met een een of ander nieuw virus. Ik ben twee keer gaan sporten en heb 1 keer yoga beoefenend, thuis. Dit hield ik 10 minuten vol aangezien m’n hoofd te zwaar beladen was van het virus. Kan het niet precies omschrijven maar het voelde niet zo lekker en oefeningen zoals downward dog gingen helemaal niet. De training ging wel goed! Naast de cardio heb ik ook een interval training gedaan met lichte gewichten. Hierdoor heb ik helaas niet de blog post kunnen schrijven waar ik mij zo op had verheugd, maar die komt dan volgende maand!

vrouw-voor-spiegel

Caribbean vibes, oversized boyfriend shirts, leggings, and a smile. Guess that’s me!

Mijn Yoga Challenge

Vandaar dat ik mijn yoga challenge met jullie deel. De hele maand december wil ik elke dag minstens 20 minuten yoga beoefenen. Niet alleen voor de stretches, maar ook voor balans en kracht. Yoga doe je met je lichaamsgewicht en is eigenlijk dus functioneel trainen waardoor ik mijn spieren blijf behouden.

Maar waarom nu ineens? Yoga is nog steeds een hype natuurlijk maar die reden heb ik ooit gebruikt als motivatie om te beginnen en daar kwam niets van terecht… Niet doen dus.

Laatst ging ik met een aantal vriendinnen naar de Vinyasa Flow bij Balanzs in Den Haag en de dag daarna had ik super spierpijn in mijn bilspier. Heb meteen Liberty gebeld om te vragen of dat wel okay is en wat bleek ik had gewoon super goed gestretcht. Dat was openbaring #1. De tweede kwam in de sportschool met leg extensions. Ik had de afgelopen dagen steeds een half uur yoga beoefent maar het voelde niet heel zwaar. Tijdens de leg extension had ik super spierpijn in mijn quadriceps (dijbeenspier), spierpijn alsof ik die dag daarvoor Legday had maar ik had die dagen ervoor geen kracht training gedaan… Daarnaast voel ik me soepeler en sierlijker. Alsof ik een ballerina ben. Nu ben ik er klaar voor!

yoga-woman

Met yoga ben ik zo gefocust op m’n ademhaling en beweging dat de chaotische Alaïa even kan rusten.

Make yoga an everyday part of my life

Het is bewezen dat het drie weken duurt voordat een gewoonte in je leven kunt introduceren. Yoga kwam nu af en toe, maar ik wil het graag een dagelijkse training maken. Op deze manier probeer ik yoga dus een regelmatige gewoonte/training maken in m’n dagelijkse leven. Nog een reden is dat ik geen geduld heb, totaal niet zelfs, en m’n hoofd altijd overstroomt van ideeën en to-do lists. Op deze manier komt mijn geest wat meer in balans met m’n lichaam en wordt ik vanzelf rustiger.

Start each day with a grateful heart

Met yoga ben ik zo gefocust op m’n ademhaling en beweging dat de chaotische Alaïa even kan rusten. Ademhaling! Weer een reden; mijn ademhaling is niet altijd top, dus ook weer een plus! (Ik heb ook m’n flaws…)

Elke dag yoga dus! Ben benieuwd. De eerste 5 dagen yoga kan ik lekker op het strand doen in Miami, daarna weer in mijn woonkamer en bij een leuke yoga studio.

Heb je tips? Leuke yoga scholen of yogi’s die ik moet volgen? Let me know! & volg me op Instagram of MXF voor meer verhalen, succesvolle practices en fails. #YogaEverDamnDay dus.

Doe je mee? Tag me dan in je foto’s met #MovementIsFreedom.

XA

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

Zo krijg je voldoende vitamines binnen!

“Maar als ik gezond eet, dan heb ik toch helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig?” Dat is zo’n beetje de eerste vraag die ik krijg wanneer ik uitleg wat orthomoleculaire therapie inhoudt. En als je echt zo gezond eet, kan dat inderdaad wel kloppen, maar helaas pindakaas, want volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek eet een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit. En hiermee komt deze 25% dus niet aan hun dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This