Boerenkoolchips maak je zo!
De smaak van boerenkool schijnt beter tot zijn recht te komen als zogezegd de nachtvorst er overheen is gegaan. Boerenkool wordt in de maanden juli/augustus geplant en is tegen de herfst groot genoeg om geoogst te worden. Onder invloed van nachtvorst worden in de plant suikers gevormd, omdat zetmeel bij lage temperaturen omgezet wordt in suikers. Die maken dat de smaak wat zoeter wordt. Op die manier wordt de wat bittere smaak van de boerenkool gemaskeerd. Boerenkoolchips, in het Engels vertaald kale chips. Alleen daarom wilde ik ze al eens maken!
Of duik de keuken in voor chips van zoete aardappel!
Wat heb je nodig?
Een hele boerenkool
Ghee of kokosolie
Zout naar smaak
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Was de boerenkoolbladeren en snijdt de harde nerven eruit.
- Scheur het overgebleven blad in stukjes. Gebruik de slacentrifuge of een theedoek om ze goed droog te maken.
- Doe de stukjes samen met de gesmolten ghee in een kom. Do it like Jamie Oliver: met je handen masseer je de groente totdat alle stukje helemaal met ghee zijn bedekt.
- Verdeel de boerenkoolchips over de bakplaat en bak ze in 15 minuutjes lekker knapperig. Let op dat ze niet bruin worden, dat komt de smaak niet ten goede.
- Even af laten koelen, zout erover en eventueel kruiden naar smaak.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’