Borrelnootjes van kikkererwten
Deze verantwoorde borrelnootjes van kikkererwten maak je in een handomdraai. Voor de zoetekauwen onder ons maakte ik eerder al geroosterde kikkererwten met honing en kaneel. Vandaag is het dus tijd voor de hartige variant. Ik gebruik in dit recept paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn en wat peper en zout. Aangezien smaken verschillen kun je hier natuurlijk zelf mee experimenteren. Wat cayennepeper, chilipoeder, korianderpoeder, kaneel of kerriepoeder. Just give it a try!
Deze geroosterde kikkererwten zijn trouwens ook erg lekker door een salade! En door groenten te eten bij kikkererwten wordt de opname van ijzer ook nog eens versterkt. Win-win situatie dus.
Wat heb je nodig?
1 potje biologische kikkererwten
2 tl kokosolie of olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl zout
snufje komijn
snufje knoflookpoeder
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Spoel de kikkererwten af en maak ze goed droog. Leg ze hiervoor op een schone, droge theedoek.
- Smelt de kokosolie.
- In een kom de kikkererwten mengen met de kokosolie en de kruien.
- Laat de kikkererwten op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Bak de kikkererwten in ongeveer 45-50 minuten knapperig en goudbruin.
- Halverwege even husselen en weer terug de oven in.
- Laat ze even afkoelen en aanvallen maar! Wil je ze bewaren? Gebruik dan een schone pot die goed afsluitbaar is.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’