Borrelnootjes van kikkererwten

Borrelnootjes van kikkererwten

Mirjam Blanken

24 januari 2016


Borrelnootjes van kikkererwten

Deze verantwoorde borrelnootjes van kikkererwten maak je in een handomdraai. Voor de zoetekauwen onder ons maakte ik eerder al geroosterde kikkererwten met honing en kaneel. Vandaag is het dus tijd voor de hartige variant. Ik gebruik in dit recept paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn en wat peper en zout. Aangezien smaken verschillen kun je hier natuurlijk zelf mee experimenteren. Wat cayennepeper, chilipoeder, korianderpoeder, kaneel of kerriepoeder. Just give it a try!

Deze geroosterde kikkererwten zijn trouwens ook erg lekker door een salade! En door groenten te eten bij kikkererwten wordt de opname van ijzer ook nog eens versterkt. Win-win situatie dus.

Borrelnootjes van kikkererwten

De kikkererwt, ook wel garbanzo of chick pea genoemd, is een van de meest eiwitrijke peulvruchten. Ze zijn een bron van voedingsvezels, B-vitamines en mineralen, onder andere ijzer.

Wat heb je nodig?

1 potje biologische kikkererwten
2 tl kokosolie of olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl zout
snufje komijn
snufje knoflookpoeder

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Spoel de kikkererwten af en maak ze goed droog. Leg ze hiervoor op een schone, droge theedoek.
  3. Smelt de kokosolie.
  4. In een kom de kikkererwten mengen met de kokosolie en de kruien.
  5. Laat de kikkererwten op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  6. Bak de kikkererwten in ongeveer 45-50 minuten knapperig en goudbruin.
  7. Halverwege even husselen en weer terug de oven in.
  8. Laat ze even afkoelen en aanvallen maar! Wil je ze bewaren? Gebruik dan een schone pot die goed afsluitbaar is.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

2 Reacties

  1. Kan het ook in de airfryer?

  2. Dit wil ik super graag proberen!!!!! Lijkt me echt lekker. Moet ik de kikkererwten voorkoken of niet? (Ik heb ze niet uit blik maar gewone “verse” die je ook eerst in een bak met water moet laten zodat ze een beetje vocht binnen krijgen.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This