Wat heb je nodig?
Voor de bodem
50 gram witte geblancheerde amandelen
50 gram glutenvrije koekjes (Wertz heeft zuivelvrije, suikervrije, glutenvrije koekjes)
150 gram medjooldadels
Voor de vulling
200 gram witte cashewnotenpasta
75-100 gram honing
100 gram gesmolten kokosolie
1 biologische citroen rasp en sap
1 tl vanillepoeder of kardamompoeder
250 gram biologische bosbessen (Ekoplaza heeft deze in het diepvriesassortiment)
Hoe maak je ze?
De bodem
Blend de amandelen samen met de koekjes in een droge kan van een hogesnelheidsblender of maak ze fijn met een vijzel. Ontpit de medjooldadels en meng de ingrediënten voor de bodem met elkaar. Je deeg moet plakkerig zijn om het goed te kunnen verwerken. Wanneer je geen medjooldadels gebruikt kun je de dadels een kwartiertje weken in lauwwarm water, dan wordt het wat plakkeriger. Druk het deeg vervolgens in siliconenvormpjes.
De vulling
Pureer alle ingredienten voor de vulling (behalve de bosbessen) tot een gladde massa in een blendkan. Gebruik de helft om de eerste laag te vormen van je taartjes. Zet vervolgens je taartjes even weg in de koelkast of vriezer om op te stijven. Pureer de bosbessen en voeg dit bij de andere helft van het notenmengsel. Leg de bosbessenpuree op de taartjes en laat opstijven in de koelkast of vriezer.
Wanneer je visite krijgt kun je de taartjes goed een dag van te voren klaar maken en bewaren in de vriezer. Zet de taartjes vervolgens in de koelkast om te ontdooien en je hebt een heerlijk gebakje voor bij de thee. Versier de taartjes met kokos, verse bosbessen of wat je zelf lekker vindt.
Enjoy!
Het recept van deze heerlijke bosbessentaartjes komt van Christel Jansen-Vreeke, eigenaresse van Biogondisch.
Deze fijne hotspot vind je aan de St. Annastraat nummer 17 in Breda.
0 reacties