Broccolisoep met geitenkaas en walnoten
Broccoli is veelzijdig en heel erg gezond. Dit recept voor broccolisoep met geitenkaas en walnoten is eenvoudig en zo klaar. Zeker een pluspunt op drukke dagen, waarbij je een gezonde maaltijd juist extra kunt gebruiken. Broccoli wordt beschouwd als de gezondste van alle groenten. Het bevat vitamine A, B, C, E en K. Daarnaast bevat het magnesium, calcium, zink, ijzer en koper. Broccoli bevat ook een grote hoeveelheid vezels, wat een positieve uitwerking heeft op de spijsvertering en de stoelgang.
Wat heb je nodig?
1 kg broccoli*
1 liter groentebouillon (ik gebruik bouillon zonder gist van de natuurwinkel)
100 gram gewelde, ongezouten cashewnoten
peper en zout
zachte geitenkaas (optioneel)
walnoten
*Let erop dat de broccoli donkergroen van kleur is, als de broccoli gele roosjes begint te krijgen is hij niet meer vers.
Zo ga je te werk
- Maak eerst de cashewnotenpasta. De noten samen met wat olie in de keukenmachine tot er een smeuïge pasta ontstaat. Dit geeft zonder gebruik van melkproducten zoals room toch een romige smaak.
- Kook de broccoli 7-8 minuten in de bouillon.
- Giet de broccoli af en bewaar het kookvocht.
- Wil je een bite in de soep? Bewaar dan wat broccoliroosjes.
- Pureer de broccoli in de keukenmachine.
- Voeg het opgevangen kookvocht toe tot je de gewenste dikte hebt.
- Voeg de cashewnotenpasta toe en meng het geheel goed.
- Naar smaak zout en peper toevoegen.
- Eventueel de bewaarde brocolliroosjes door de soep roeren.
- Warm de soep nog even op in de pan. Voeg de walnoten en geitenkaas toe vlak voor het eten van de soep.
Enjoy!
Liefs Mirjam
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks