Carrot cake bliss balls
Carrot cake bliss balls, peanut butter bliss balls, bounty bliss balls… Met slechts een paar ingrediënten maak je eenvoudig je favoriete smaak voor deze healthy tussendoortjes. Alle ingrediënten in je keukenmachine, goed mixen en balletjes draaien. Vervolgens kies je jouw favoriete topping (of niet) waar je jouw bliss ball doorheen rolt. Denk bijvoorbeeld aan cacaopoeder, sesamzaad, gehakte noten, kokosrasp of dip ze in gesmolten chocolade. That’s all!
Ga je liever voor the real deal? Dan is deze worteltjestaart met vegan cashewtopping een aanrader!
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 15 carrot cake bliss balls
100 gr geraspte worteltjes
1 el koekkruiden
50 gr havermout, vermalen tot meel
50 gr pecannoten
75 gr dadels
1 tl vanille-extract
ahornsiroop
snuf zout
geraspte kokos voor de topping
keukenmachine
Zo ga je te werk
- Week de dadels een kwartiertje in lauwwarm water.
- Maal de havermout en pecannoten samen tot fijn meel in je keukenmachine.
- Maak de wortel schoon en snijd deze in stukken. Eventueel kun je de wortel ook raspen, maar je kunt ook je keukenmachine het werk laten doen.
- Voeg de geweekte dadels samen met de overige ingrediënten toe.
- Mix nog even goed tot er een plakkerig deeg ontstaat.
- Maak een grote bal van dit deeg en zet dit even een half uurtje in de koelkast.
- Draai hier balletjes van ongeveer 20 gram van en rol ze door de kokosrasp.
- Je kunt deze carrot cake bliss balls een aantal dagen bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze carrot cake bliss balls te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’
0 reacties