Vegan carrot cake muffins met appel en pecannoten
Verjaardagen zijn een ramp. Bam. I said it. Nu wil het geval dat ik nooit een fan ben geweest van mierzoete en over the top felgekleurde gebakjes, maar inmiddels worden diezelfde mierzoete gebakjes vervangen door een glutenvrije variant. Gelukkig weet mijn inner circle inmiddels wel dat ik standaard een voorraadje sweets and snacks in mijn vriezer heb liggen, dus dit ‘probleem’ heb ik getackeld. Deze vegan carrot cake muffins zijn niet alleen een lekkere ‘on the go’ treat, maar ook perfect als breakfast muffin. Naast vegan en dus zuivelvrij en eivrij, zijn deze worteltaart muffins ook glutenvrij. Enjoy!
Ook een dikke hit in huize Eat.Pure.Love: deze raw cheesecake met koekjesbodem!
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 12 vegan carrot cake muffins
250 gr geraspte wortel
1 geraspte appel
50 gr glutenvrije havermout
75 gr boekweitmeel
3 el appelmoes
1 tl koekkruiden
1 tl kaneel
1/2 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zout
2 el gesmolten kokosolie
75 ml ahornsiroop
100 ml plantaardige melk
pecannoten voor de garnering
Muffinvorm
Papieren muffin vormpjes
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle droge ingrediënten met elkaar.
- Meng alle natte ingrediënten met elkaar.
- Rasp de worteltjes en de appel.
- Voeg deze bij de natte ingrediënten en roer goed door.
- Meng nu de natte en droge ingrediënten met elkaar en roer nog even goed door.
- Schep het muffin beslag in de vormpjes en leg op iedere muffins een pecannoot.
- Bak de carrot cake muffins in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de muffins na het bakken goed afkoelen.
Je kunt de carrot cake muffins in een goed afgesloten bakje zo’n 4-5 dagen bewaren. Invriezen kan natuurlijk ook!
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegan carrot cake muffins met appel en pecannoten te maken?
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks