Recept voor chai latte superfood smoothie

Als je op zoek bent naar een smoothie die niet alleen heerlijk smaakt maar ook boordevol gezonde ingrediënten zit, dan heb je met dit recept een echte winnaar in handen. Deze Chai Latte Superfood Smoothie is niet zomaar een smoothie, maar een voedzame maaltijd op zichzelf. Het recept komt uit het nieuwste boek van Jesse van der Velde & Annemieke de Kroon, die bekendstaan om hun inspirerende kijk op gezonde voeding en superfoods. Eerder schreef ik al een review over hun boek De snelle superfood chef, en deze smoothie is een prachtig voorbeeld van hoe zij voedzame en smaakvolle gerechten combineren.

Wat deze smoothie bijzonder maakt, is dat hij zowel rijk van smaak als vullend is. Dankzij de combinatie van verwarmende specerijen zoals kaneel, gember en kardemom, heeft hij de heerlijke smaak van een chai latte, maar dan in een frisse en romige smoothievariant. Bovendien zorgen de toegevoegde superfoods zoals hennepzaad, chiazaad, maca en cacaonibs voor een boost aan essentiële voedingsstoffen. De toevoeging van kokosslagroom als topping maakt het geheel decadent en zorgt voor een luxe gevoel bij elke hap – of slok.

Deze smoothie is perfect als ontbijt, lunch of tussendoortje, en is ook nog eens heel eenvoudig te maken. Het enige waar je op moet letten, is om het blikje kokosmelk een nacht van tevoren in de koelkast te zetten. Zo heb je de perfecte romige kokosslagroom om je smoothie mee af te maken. Benieuwd hoe je deze heerlijke superfood smoothie zelf kunt maken? Hierbij het recept!

Wat heb je nodig?

Voor de smoothie

  • 200 ml water
  • 3 el rauwe cashewnoten
  • 2 ontpitte medjooldadels
  • 2 el gepeld hennepzaad
  • 2 el cacaonibs
  • 1 el chiazaad
  • 1/2 el maca
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl kardemom
  • 1 rijpe, geschilde peer

Voor de kokosslagroom

  • een klein blikje kokosmelk
  • scheutje ahornsiroop
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • snufje zeezout

Topping

  • kokosslagroom
  • 1/2 el cacaonibs
  • 1 tl gepeld hennepzaad
  • snufje kaneel

Zo ga je te werk

Smoothie:

  1. Blend alle ingrediënten voor de smoothie tot een romige, gladde massa.

Kokosslagroom:

  1. Zet een blikje kokosmelk de avond van tevoren in de koelkast.
  2. Schep de witte room van de bovenkant.
  3. Mix met een garde samen met ahornsiroop, vanillepoeder en een snufje zout tot een zachte, luchtige slagroom.

Afwerking:

  1. Serveer de smoothie in een glas.
  2. Maak af met een royale lepel kokosslagroom.
  3. Bestrooi met cacaonibs, hennepzaad en een snufje kaneel.

Enjoy!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *