No bake cheesecake taartjes met banaan en chocolade (en toffeesaus topping!)
Vind jij bananenbrood al heerlijk, dan ga je bij deze no bake cheesecake taartjes met banaan helemaal je vingers aflikken! Dit recept is gebaseerd op de raw cheesecake recepten die je geregeld op Eat.Pure.Love voorbij ziet komen. In plaats van een hele taart besloot ik deze keer schattige kleine cheesecake taartjes te maken. Iets meer werk, maar het ziet er zo goed uit. Gegarandeerd succes wanneer je deze voor je lief maakt!
Die heerlijke toffeesaus maak je trouwens easy peasy met wat dadels, kokosmelk en een snuf zout. En heb je nog wat saus over? Dan kun je deze een paar dagen in de koelkast bewaren. Zet hem wel zo ver mogelijk uit het zicht, want de verleiding om er van te snoepen is heel groot kan ik je vertellen. And good to know: je hebt voor dit recept geen extra zoetmiddel nodig, door de dadels en de biologische bananen van Fyffes zijn deze vegan cheesecake taartjes zoet genoeg. Enjoy!
Let’s go bananas with Fyffes!
Party time voor Fyffes, want ze brengen inmiddels alweer 130 jaar bananen naar ons kikkerlandje. En eerlijk gezegd is dat niet de enige reden voor een feestje. Want wist jij dat Fyffes niet alleen een fairtrade merk is, maar ook nog eens biologische bananen produceert? Alle plantages hanteren strenge regelgeving om duurzaam geproduceerde bananen te leveren. Daarbij geldt in dit geval ook: veilige werkomstandigheden, een eerlijk salaris en en een minimum aan impact op het milieu. But there’s more! Wist je bijvoorbeeld dat…
- Fyffes bij toeval (en uit liefde) is ontstaan? Edward Wathen Fyffe bezocht met zijn zieke vrouw Ida de Canarische Eilanden en ontdekte er bananen, die hij vervolgens in Europa importeerde.
- Bananen helemaal niet aan bomen groeien? De bananenplant oftewel Musa Sapientum (het fruit van de wijzen) is de grootste plant ter wereld zonder stam! Het is een overblijvende plant uit de familie van de lelie, de orchidee en de palm.
- Er meer dan 500 soorten bestaan, waarvan sommige meer dan 9 meter hoog kunnen worden?
- Een banaan krom is doordat hij van onderaf naar het licht groeit?
- De bananenbloem heilig is voor sommige Indiase mensen? Deze bloemen worden vaak op het hoofd gedragen als gelukssymbool tijdens religieuze ceremonies.
- Je Fyffes uitspreekt als Fy-ff-es? Denk aan ‘Five’, het getal vijf in het Engels. Vervang hierin de ‘v’ door een ‘f’, dan krijg je ‘Fife’. Voeg vervolgens een ‘s’ toe en spreek het hardop uit: Fyffes!
Wat heb je nodig?
Voor 4 cheesecake taartjes met banaan
Voor de bodem
150 gr Medjoul dadels, zonder pit
75 gr witte amandelen, gemalen tot amandelmeel
75 gr havermout, gemalen tot meel
2 el kokosolie
snufje kaneel
snuf zout
Voor de vulling
2 Fyffes bananen
200 gram geweekte cashewnoten
100 gram Medjoul dadels, zonder pit
75 ml kokosolie
1 tl vanillepoeder
2-3 el cacaopoeder
Voor de toffeesaus
150 gr Medjoul dadels, zonder pit
150 ml kokosmelk
1 el kokosolie
1 tl vanille-extract
snuf zout
Zo ga je te werk
Zo maak je de bodem
- Maal de amandelen en havermout in je keukenmachine tot meel.
- Voeg de dadels, de kokosolie, een snuf zout en kaneel toe.
- Meng dit samen tot er een kruimelig en plakkerig deeg ontstaat.
- Zet je vormpjes klaar en verdeel het deeg over de taartvormpjes. Zorg voor een opstaand randjes.
- Zet de vormpjes even in de koelkast en ga verder met de vulling.
Zo maak je de vulling
- Laat de cashewnoten minimaal 2 uur weken in een bakje water.
- Mix alle ingrediënten voor de vulling met elkaar.
- Verdeel de vulling over de 4 taartjes en zet deze weer even in de koelkast.
De finishing touch: de toffeesaus!
- Maal de dadels samen de kokosmelk, kokosolie, het vanille-extract en een snuf zout in je keukenmachine tot een gladde saus.
- Haal de taartjes uit de koelkast, leg op ieder taartje een paar plakjes banaan en giet er vervolgens wat toffeesaus over.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze feestelijke cheesecake taartjes met banaan en chocolade te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove en @fyffesNL. Of gebruik hashtag #eatpurelove en #fyffes. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Erg lekker!
Wel had ik veel vulling over, maar die gebruik ik nu als chocopasta.