Time flies! Het is alweer augustus en dus is het weer tijd voor een receptenruil! Deze maand maak ik een recept van Leonie, de vrouw achter Brndstf. Wat een geniale naam heeft zij bedacht voor haar website! Brandstof, daar krijg je energie van. Met deze naam geeft ze meteen aan waar ze voor staat: een gezond en energiek leven waarin goede voeding een grote rol speelt. Haar recepten zijn bovendien glutenvrij, vaak ook zuivelvrij en veel van haar recepten passen ook binnen een Paleo, vegan en koolhydraatarme leefstijl. Voor de receptenruil heb ik gekozen voor de yoghurt chia pudding met rood fruit. Enjoy!
Wat heb je nodig?
50 ml plantaardige melk (kokosmelk, rijstmelk)
1 el chiazaad
200 ml kokosyoghurt (zelfgemaakt is ook lekker)
vers rood fruit*
blauwe bessen
*Ik maakte van het rode fruit een jam. Jammie! Dit doe je easy peasy in een handomdraai in de blender.
Maar je kunt natuurlijk ook gewoon wat rood fruit snijden en op die manier met laagjes werken. Net zo lekker!
Zo ga je te werk
- Meng de chiazaadjes met de melk en laat dit minimaal een half uurtje staan. Langzaam zie je een romige, jelly pudding ontstaan.
- Roer vervolgens de gewelde chiazaadjes door de kokosyoghurt.
- Wil je jam maken? Blend dan wat vers fruit. Eventueel voeg je een scheutje citroensap en wat water toe. Hierdoor gaat het blenden een stuk makkelijker.
- Schep wat homemade jam in een glas of schaaltje. Leg hier vers fruit op. Schep vervolgens de kokosyoghurt hierover.
- Als topping gebruik ik vers fruit. Maar deze yoghurt chiazaad pudding kun je natuurlijk helemaal naar eigen smaak klaarmaken. Noten, gedroogd fruit, pitten, chocolade, … De keuze is reuze!
Enjoy!