Vegan chocolade fudge met amandelen
Chocolate is always a good idea! Met een van mijn favoriete motto’s in mijn achterhoofd dook ik afgelopen zondag de keuken in. Na de derde mislukte poging om glutenvrije citroen-maanzaadmuffins te bakken, besloot ik een niet te mislukken recept te gaan maken. Vegan chocolade fudge met amandelen it is!
Met slechts 5 ingrediënten en een beetje geduld maak je eenvoudig een voorraadje van deze vegan fudge. Overgebleven stukjes fudge bewaar je in de vriezer. Fudge is zacht en ook wat plakkerig. Om te voorkomen dat jouw homemade fudge te plakkerig wordt is het belangrijk dat je het recept volgt en de fudge stroperig is voordat je het mengsel af laat koelen. In dit recept gebruik ik amandelen als vulling, maar de keuze is reuze. Wat denk je bijvoorbeeld van fudge met walnoten of fudge met pepernoten?
En ben jij een groot fan van pindakaas? Dan is dit recept voor peanut butter fudge een aanrader!
Wat heb je nodig?
een blikje gecondenseerde kokosmelk van 180 ml*
300 gram pure chocolade (Tony’s puur)
1 el kokosolie
100 gram amandelen
zeezout
een klein bakblik
bakpapier
*deze kokosmelk is niet suikervrij, maar wel zuivelvrij en glutenvrij! ik kocht mijn kokosmelk bij Albert Heijn.
Zo ga je te werk
- Verwarm de kokosmelk op laag vuur in een steelpannetje. Voeg vervolgens de chocolade, een snuf zeezout en de kokosolie toe.
- Meng deze ingrediënten onder voortdurend roeren met elkaar. Pas op voor aanbranden, dus zet het vuur zo laag mogelijk. Als het mengsel een stroperige, glanzende massa wordt is het klaar. Dit duurt al gauw zo’n 5-10 minuten.
- Neem nu de pan van het vuur. Mix de amandelen erdoor heen. Als het goed is wordt het mengsel nu wat fudgy. Lees: nog kleveriger.
- Bekleed een klein bakblik met bakpapier en giet de fudge hierin. Strijk de bovenkant nog even glad met een spatel.
- Zet de fudge minimaal 3 uur in de koelkast.
- Snijd de chocolate fudge in brokken en bewaar in de koelkast.
Enjoy!
Chocolade is absoluut mijn guilty pleasure. Wat is jouw favoriete snack? Laat het mij weten in de comments!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’
Hi, zou het met gewone kokosmelk ook lukken? Dan kan ik het als cadeautje maken voor iemand die echt geen suiker mag 🙂 Groetjes Chantal
Ziet er geweldig uit, ik hou alleen niet van kokos. Zou t ook kunnen met amandelmelk/-olie?
Dank je wel!
Anita Vroonland
http://www.TribalRainmakersClub.com
Je proeft niets van de kokos hoor. De moeite waard om het eens te proberen op deze manier dus. Succes!
Heb deze fudge gemaakt. De smaak is goed, maar het blijft wel heel erg aan het bakpapier plakken! Ik kan er geen losse blokjes van snijden helaas. Groetjes, Marjan
Wat jammer! Wat je kunt proberen is terug in een pannetje en op laag vuur nog eens verwarmen. Maar nu wat langer. Waarschijnlijk had je de fudge de eerste keer niet stroperig genoeg laten worden. Na het verwarmen moet de fudge dan wel weer uitharden in de koelkast 😉 Het proberen waard, succes! Liefs, Mirjam
Bedankt voor de tip! Ik ga het proberen. Groetjes, Marjan
Laat je weten of het gelukt is? Succes!