Glutenvrije chocolade granola met havermout

Glutenvrije chocolade granola

Glutenvrije, biologische muesli of cruesli zonder geraffineerde suiker is moeilijk te vinden. Zelf maken is net zo makkelijk en ook nog eens stukken goedkoper! Bovendien kun je deze glutenvrije chocolade granola naar eigen smaak aanpassen. Houd je niet van hazelnoten of heb je ze niet in huis? Dan neem je toch lekker wat extra amandelen?

Deze chocolade granola eet je natuurlijk niet alleen bij het ontbijt. De grote stukken granola maken dit namelijk ook een hele lekkere snack. Gelukkig maak je met dit recept een flinke pot vol! Met dit recept maak je namelijk ruim een kilo (!) glutenvrije chocolade granola. In het kader van meten is weten: 1150 gram op precies te zijn. Hamsteren!

Wat heb je nodig?

Voor een flinke pot glutenvrije chocolade granola

  • 250 gr (glutenvrije) havermout
  • 200 gr boekweit
  • 100 gr kokosvlokken
  • 150 gr hazelnoten
  • 150 gr amandelen
  • 100 ml kokosolie
  • 75 ml honing
  • 50 gr cacaopoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • een snuf zout
Glutenvrije chocolade granola
Wil je de granola 100% glutenvrij? Let dan op dat je glutenvrije havermout gebruikt. Door kruisbesmetting is ‘gewone’ havermout niet meer glutenvrij.

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Meng de havermout, boekweit en kokosvlokken in een kom.
  3. Hak de amandelen en hazelnoten fijn en voeg deze ook toe.
  4. Voeg hieraan nog de cacaopoeder toe en meng goed!
  5. Smelt de kokosolie au bain marie.
  6. Voeg aan de gesmolten kokosolie de honing, het vanille extract en de snuf zout toe.
  7. Roer dit vloeibare mengsel door de droge ingrediënten.
  8. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel hierover.
  9. Druk dit goed aan met een spatel. Op deze manier krijg je de ‘chunky’ stukken in je granola.
  10. Bak de granola in een half uurtje goudbruin.
  11. Go by smell! Dus zodra de keuken heerlijk geurt even gaan kijken.
  12. Laat de granola helemaal afkoelen voor je hem in een goed afgesloten pot bewaart.

Wat is jouw favoriete homemade granola? 

Enjoy!

 

2 Reacties

  1. Hoi Mirjam, zijn het boekweitkorrels die je aan de granola toevoegt? En kook je ze eerst of gaan ze er rauw in? En zijn kokosvlokken hetzelfde als geraspte kokos?

    Groet, Megan
    p.s. dank je voor het mooie boekje met havermoutrecepten

    Antwoord
    • Hoi Megan,
      Het zijn inderdaad boekweitkorrels, deze gaan er rauw in. Dit geeft een heerlijke crunch aan je granola. Kokosvlokken zijn een stuk grover. Puur Mieke verkoopt deze ook.
      Groetjes
      Mirjam

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *