In april krijg ik dus standaard schoonmaakkriebels en kluskriebels. Maar zodra de maand mei nadert gaan deze kriebels langzaam over in ‘help-ik-moet-in-mijn-bikini-passen-kriebels’. Lijnen heb ik nog nooit hoeven doen, maar mijn winterspekkies zoals ik ze liefkozend noem, mogen met de zomer in aantocht wel weer verdwijnen. Dit afscheid is slechts tijdelijk, want meestal zie ik ze rond december weer terug. Zonder gekheid, uit onderzoek blijkt dat de maand mei de maand is om de strijd aan te gaan met die extra winterkilootjes. Het mooie weer (waar dan?) zorgt ervoor dat we actiever zijn, beter in ons vel zitten en bovendien gaat minder eten ons in de zomer blijkbaar beter af. Bye bye stamppotjes en rode wijn, hello salades en chocolade kokospudding!
Gezond, lekker en van Hollandse bodem!
Deze glutenvrije quinoa pudding is vanaf vandaag mijn favoriet hoor. In mijn zoektocht naar lekkere after workout maaltjes kwam ik al snel bij quinoa uit. Quinoa is een rijke bron van eiwitten, sterker nog: quinoa bevat alle essentiële aminozuren. Daarnaast zit het boordevol vezels en bevat quinoa onder andere magnesium, ijzer, fosfor, foliumzuur, vitamine B1 en B6. Bovendien hoeft jouw quinoa niet meer geïmporteerd te worden uit Verweggistan. De quinoa van Lola Quinoa is namelijk een oerhollands product en gewoon verkrijgbaar bij Albert Heijn!
Welke kokosmelk is de beste keus? Dat lees je hier!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
Voor de vegan chocolade kokospudding
400 ml volvette kokosmelk
150 gr quinoa
50 ml ahornsiroop
1 tl vanillepoeder of vanille-extract
1 tl kaneel
2 el cacao poeder
een snufje zout
Voor de espresso-amandelen
75 gr amandelen
1 tl espressopoeder
1 el ahornsiroop
oven
steelpannetje
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng in een kom de amandelen met het espressopoeder en een eetlepel ahornsiroop.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de amandelen hierover.
- Bak de espresso-amandelen ongeveer 10 minuten in de oven.
- Laat ze even afkoelen en hak ze vervolgens in stukjes. Zet even apart.
- Verder met de vegan kokospudding!
- De quinoa van Lola Quinoa hoef je niet af te spoelen. Deze quinoa soort bevat namelijk geen saponinen die quinoa een bittere smaak geven. Gewoon hop de steelpan in dus, wel zo makkelijk.
- Doe de quinoa samen met de kokosmelk, ahornsiroop, het vanillepoeder, de kaneelpoeder en een snuf zout in het steelpannetje. Roer even goed door.
- Breng de pudding aan de kook en laat het vervolgens op een laag vuur zachtjes doorkoken.
- De quinoa zaadjes nemen al het water op, dus afgieten is niet nodig. Roer de pudding geregeld even door om aanbranden te voorkomen.
- Na een kwartiertje zie je jouw kokospudding dikker worden. Laat de pudding nog 5 minuutjes door pruttelen totdat de quinoa het meeste vocht heeft geabsorbeerd.
- Haal je pannetje van het vuur en roer de cacaopoeder door de pudding.
- Laat de chocolade kokospudding afkoelen in de koelkast. Meteen aanvallen kan ook, warme pudding is ook lekker!
- Verdeel de pudding over de schaaltjes en strooi er de espresso amandelen over.
Je kunt de pudding prima een dag of 2 bewaren in de koelkast. De quinoa pudding wordt dan nog wat dikker en steviger. Eventueel kun je de pudding weer opwarmen en er een scheutje water aan toe voegen.
Vandaag gemaakt met nepkoffie (Bambu), ook dan is het erg lekker! Kon niet wachten tot het helemaal was afgekoeld 🙂