Cake uit een kopje! Ik blijf het geniaal vinden hoor. Maar vooral ook erg lekker. Deze keer maakte ik een glutenvrije variant met chocolade. Want jullie weten: I believe in chocolate for breakfast! Je kunt het beslag trouwens ook al de avond van te voren klaarmaken. Zo heb je helemaal een supersnel ontbijtje de volgende dag. Heb je mooi wat meer tijd om van deze chocolade mug cake te genieten. Enjoy!
Heb je dit recept al gespot? Cake uit een kopje met banaan!
Wat heb je nodig?
voor 1 chocolade mug cake
3 el havermout
1 el cacaopoeder
1 ei
1 el plantaardige melk (amandelmelk, havermelk, …)
1 banaan
1 el kaneel
snufje zout
kokosolie
geschaafde amandelen
oven
grote mok
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Klop het ei met de melk los in een mengkom.
- Prak de banaan en roer dit door het eimengsel.
- Maal de havermout tot meel in je blender of keukenmachine. Hoeft niet, mag wel!
- Voeg nu de havermout (of havermeel), de kaneel, het cacaopoeder en een snuf zout toe en roer alles goed door elkaar tot cakebeslag.
- Ben je een zoetekauw? Dan kun je nog wat ahornsiroop of honing toevoegen.
- Gebruik de kokosolie om je kopje in te vetten.
- Giet het cakebeslag in je kopje en bak je chocolade mug cake in zo’n 30 minuten gaar.
- Strooi nog wat gehakte amandelen over je ontbijt cakeje.
Heerlijke recepten
Heerlijk, heb ze vanmorgen met de Kids gemaakt voor het ontbijt. Ze zien er mooi uit en smaken heerlijk:)
Wat leuk om te horen Annika! Liefs Mirjam
Dankjewel Bianca! Liefs Mirjam
Kunnen kopjes en mokken goed tegen de hitte?
Ik ga t recept uitproberen, maar kan de mugcake eventueel wel in de magnetron om tijd te besparen?