Fluffy chocolade pannenkoekjes met verse frambozen
This is so good! Sowieso ben ik dol op pannenkoeken als ontbijt en ook al zijn chocolade pannenkoekjes maar klein, ze vullen behoorlijk. Door een theelepel bakpoeder toe te voegen aan het beslag worden de pannenkoekjes lekker fluffy en dat is een unicum wanneer je je bedenkt dat ze glutenvrij zijn. Ben jij meer team blauwe bessen? Dan zijn deze American blueberry pancakes ook een aanrader. Enjoy!
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 8 glutenvrije chocolade pannenkoekjes
125 gram boekweitmeel
75 gram amandelmeel
4 el cacaopoeder
2 eieren
1 tl bakpoeder
300 ml plantaardige melk
snufje zout
kokosolie om in te bakken
Optioneel: topping van vers fruit en gehakte noten
Zo ga je te werk
- Meng eerst het boekweitmeel met de amandelmeel. Amandelmeel maak je eenvoudig en stukken goedkoper zelf door witte amandelen fijn te malen.
- Kluts de eieren en voeg hieraan de plantaardige melk toe.
- Meng het meel met de opgeklopte eieren en de melk en voeg tot slot de bakpoeder, de citroenrasp en een snufje zout toe. Meng dit nog even goed met elkaar.
- Roer de cacaopoeder door het pannenkoekenbeslag.
- Het is een vrij stevig beslag, dit hoort zo. We willen natuurlijk wel fluffy chocolade pannenkoekjes!
- Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten per kant gaar en goudbruin.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze chocolade pannenkoekjes te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties