Chocolade truffel bliss balls
Chocolate is always a good idea! Zeker als het rauwe chocolade is. In dit recept voor chocolade truffel bliss balls gaat rauwe cacao. Boordevol antioxidanten en zogeheten ‘feel good stofjes’ zoals theobromine, phenylethylamine, anandamide en tryptofaan. Deze stofjes verminderen stress en verbeteren je stemming. Wist je dat het stofje phenylethylamine ook aangemaakt wordt bij verliefdheid?
Chocolate comes from cacaobeans, they grow on a tree, which makes it a plant, chocolate is salad!
Hoe wordt cacao gemaakt?
Een cacaoboom levert zo’n 30-40 vruchten per jaar. In deze vruchten liggen zo’n 40-50 cacaobonen. De meloenachtige vruchten worden na het oogsten geopend. De vruchten worden zorgvuldig open gesneden en de cacaobonen worden uit het vruchtvlees verwijderd. Het vruchtvlees dat nog rondom de cacaobonen zit zorgt voor een natuurlijk gistingsproces.
Tijdens dit fermentatieproces veranderen de bonen van paars naar roodbruin.Het totale gistingsproces duurt zo’n 5-7 dagen en is belangrijk voor het uiteindelijke aroma van de cacao. Na dit proces worden de bonen gedroogd. Het beste is uiteraard natuurlijke droging, in de warme tropische zon. De cacaobonen worden nog gebrand, gezeefd, gemalen en tijdens het persen wordt de cacaoboter gescheiden van het cacaopoeder.
Zelf chocolade maken is niet zo moeilijk! Het recept vind je hier.
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 15 chocolade truffel bliss balls
150 gr dadels (ongeveer 15 dadels)
25 gr witte amandelen
25 gr hazelnoten
1 el gesmolten kokosolie
1/2 tl vanillepoeder
2 el rauwe cacaopoeder
voor de topping
2 el rauwe cacaopoeder
keukenmachine/blender
Zo ga je te werk
- Maal de amandelen en hazelnoten in de blender of keukenmachine tot meel.
- Voeg de dadels en de gesmolten kokosolie toe. Mix deze ingrediënten tot een gladde pasta.
- Voeg tot slot de rauwe cacaopoeder toe en mix nog even goed.
- Zet je mengsel een half uurtje in de koelkast, zo kun er straks beter mee werken.
- Zet alvast een schaaltjes met de cacaopoeder klaar.
- Haal na een half uur je mengsels uit de koelkast en rol er met je handen zo’n .. balletjes van.
- Haal de balletjes door de cacaopoeder.
- Bewaar de chocolade truffel bliss balls in de koelkast.
Enjoy!
Duiken jullie de keuken in om deze chocolade truffel bliss balls te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’
Oww lekker! Die ga ik maken voor mijn moeders verjaardag 🙂