Chocolademousse van avocado en banaan
Deze chocolademousse van avocado en banaan stond al lange tijd op mijn to do lijstje. Met deze maand weer een leuke receptenruil op het programma was de keuze qua recept op de site van PeachyPaleo.nl dan ook snel gemaakt. Toegeven…de gedachte aan chocolademousse van avocado maakt waarschijnlijk niet meteen je speekselklieren actief. Maar geloof me, manlief heeft de mousse getest en weet nog steeds niet wat hij nu eigenlijk gegeten heeft. Mission accomplished!
Wat heb je nodig?
voor 2 personen chocolademousse van avocado
1 rijpe avocado
1 rijpe banaan
1 tl vanillepoeder
1 tl kaneel
2-3 el rauwe cacaopoeder
snuf zout
scheutje plantaardige melk
zoetmiddel naar smaak (honing)
topping
cacaonibs
kokosrasp
geroosterde amandelen
Zo ga je te werk
- Doe alle ingrediënten voor de chocolademousse (behalve de honing) in de keukenmachine of blender. Mix dit goed door elkaar tot er een romige substantie ontstaat.
- Ben je een zoetekauw? Voeg dan naar smaak wat honing toe.
- Zet het mengsel nog een uurtje weg in de koelkast. Koud is deze mousse gewoonweg het lekkerst!
- Verdeel over twee schaaltjes. Kies je favoriete topping en geniet!
Enjoy!
Duik jij de keuken in om dit recept voor chocolademousse van avocado en banaan te maken? Laat je creaties zijn op Instagram en Facebook en tag @eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
heerlijk ik doe er zelf (gepureerde) dadels door voor t zoetje
Helaas, hier vinden mijn man en de 2 oudsten (jongens) het niets. Onze dochter van 5 vind het heerlijk (ook als ontbijt 😉 )
Ik maak m zelf zonder banaan maar met peer/appel of ananas (ik houd niet van banaan ergens doorheen).
Ik gebruik geen zoet extra.
Prima ontbijtje natuurlijk 😉 Met ananas is inderdaad ook erg lekker. Heb je de diepvriesvariant al gemaakt?
Ze staan klaar in de koelkast als test voor de kids; even kijken hoe de jongens (12, 8 en 5) reageren… Ik heb natuurlijk tijdens het maken al voorgeproefd 😊