Raw citroen maanzaad cheesecake bites (en ook nog eens vegan)
Ik geef het toe: ik ben een softie als het aankomt op raw cheesecakes. Ik heb altijd wel een voorraadje in de vriezer (life of a foodblogger…) en stiekem eet ik ze ook als ontbijt. Love it! Deze variant met citroen is heerlijk fris en de maanzaadjes geven deze cheesecake bites een lekkere crunch. Sowieso is het handig om een vierkant bakblik te gebruiken, zodat je easy peasy vierkantjes kunt snijden van deze raw citroen maanzaad cheesecake. Kun je mooi even vooruit, want met dit recept maak je zo’n 16 cheesecake bites. Enjoy!
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 16 raw citroen maanzaad cheesecake bites
Voor de bodem
150 gram dadels zonder pit
150 gram witte amandelen (of amandelmeel)
1 el maanzaad
2 el gesmolten kokosolie
snuf zout
Voor de vulling
250 gram cashewnoten, ongebrand en ongezouten
100 ml gesmolten kokosolie
50 ml ahornsiroop
rasp van en sap van 2 biologische citroenen
200 gr mango
een klein handje maanzaad
snufje zout
Vierkant bakblik
Bakpapier
Keukenmachine
Zo ga je te werk
Zo maak je de bodem
- Week de cashewnoten minimaal 2 uur in een bak water. Het is de moeite waard om de vulling zelf te maken, maar wil je deze taart snel maken dan kun je ook witte cashewpasta gebruiken. De meeste natuurwinkels en eko supermarkten hebben dit wel in hun assortiment.
- Bekleed het bakblik met bakpapier. Op deze manier blijft je taart niet plakken aan de vorm. Ik heb zelf een springvorm met een losse ring, ideaal in dit geval.
- Mix de ingrediënten voor de bodem goed fijn.
- Verspreid het mengsel over de bodem van je springvorm en druk goed aan.
- Zet de vorm even in de vriezer.
Zo maak je de vulling
- Giet de geweekte cashewnoten af en doe ze samen met de andere ingrediënten (behalve het maanzaad) in de keukenmachine.
- Als het mengsel helemaal glad en smeuïg is, schenk dan de gesmolten kokosolie bij het mengsel terwijl de keukenmachine aanstaat. Let erop dat de kokosolie afgekoeld is, maar nog wel vloeibaar. Wanneer de kokosolie te warm is kan het mengsel gaan schiften.
- Proef nu eventjes of je het mengsel zoet/zuur genoeg vindt en voeg naar smaak nog wat ahornsiroop of citroensap toe.
- Giet de vulling over de bodem en strijk glad met een spatel.
- Strooi er vervolgens wat maanzaadjes over.
- Zet de cheesecake minimaal 2 uur in de vriezer om op te stijven.
- Je kunt de raw cheesecake vervolgens een klein beetje laten ontdooien en in stukjes snijden.
- Bewaren doe je in de vriezer en wil je de hele taart serveren? Haal deze dan een uurtje van te voren uit de vriezer om te ontdooien.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze raw citroen maanzaad cheesecake bites te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Heel erg lekker! Welke vormmaat gebruik jij? Ik gokte de vormmaat (gebruikte cakeblik van 22×12) verkeerd, en heb nu behoorlijk wat vulling nog over, dus ga zo nog wat bodem bijmaken en kleine vormpjes vullen. Schat nu voor ronde vorm 20 of 22ø, maar als je rechte stukjes wil? Brownievorm is weer te groot denk ik.