Mini clafoutis met stoofperen en vanille cashew cream
Onder de noemer feestelijke toetjes vallen deze mini clafoutis zeker! Sowieso ben ik dol op stoofperen en toetjes dus deze combinatie is een match made in heaven voor mij. Traditioneel wordt dit Franse dessert trouwens gemaakt met kersen en eigenlijk mag dit dessert ook geen clafoutis heten. Zodra er ander fruit in beeld komt wordt dit gerecht namelijk flaugnarde genoemd. En had ik al verteld hoe lekker de vanille cashew cream is? Enjoy!
Wat heb je nodig?
voor 4 mini clafoutis
100 gram witte amandelen (of amandelmeel)
50 gram glutenvrije bloem
2-3 stoofperen, in plakjes
2 el ahornsiroop
2 eieren
200 ml kokosmelk
snuf zout
2 tl vanillepoeder of vanille-extract
1 tl kaneel
2 el kokosolie, au bain marie gesmolten
Voor de vanille cashew cream
50 gr rauwe, ongezouten cashewnoten
kokosroom
scheutje kokosmelk
1 el ahornsiroop
1/2 tl vanille-extract (of 1 tl vanillepoeder)
snufje zout
amandelschaafsel
kaneel
keukenmachine
4 dichte taartvormpjes
Zo ga je te werk
Zo maak je de mini clafoutis
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de vormpjes in met de gesmolten kokosolie.
- Maal de amandelen in je keukenmachine tot meel.
- Kluts de eieren en voeg hieraan de ahornsiroop, het vanillepoeder, een snuf zout en de kaneel toe.
- Mix dit goed door elkaar. Voeg de (glutenvrije) bloem en de kokosmelk toe.
- Goed mengen tot er een egaal beslag ontstaat.
- Verdeel het beslag over de vormpjes.
- Verdeel vervolgens de plakjes stoofpeer over het beslag.
- Bak de mini clafoutis in 30-35 minuten op 180 graden.
- Even af laten koelen en genieten, want lauwwarm is dit toetje toch het lekkerst.
Zo maak je de vanille cashew cream
- Easy peasy! Mix alle ingrediënten voor de cashew cream in je keukenmachine of blender tot een glad en romig mengsel.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze mini clafoutis te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
0 reacties