Clafoutis van peer
Ik ben dol op clafoutis! Eerder maakte ik al een glutenvrije variant met rabarber. En nu dus een clafoutis van peer. Jammie! Traditioneel wordt dit Franse dessert gemaakt met kersen.
Qua uiterlijk lijkt een clafoutis op een taart, maar schijn bedriegt. Clafoutis heeft nog het meeste weg van een dikke pannenkoek. Maakt niets uit! Ik heb namelijk ontdekt dat clafoutis lekker is als ontbijt (met wat kokosyoghurt), als toetje en als ’taartje’ op ieder ander moment van de dag. Ontbijt, tussendoortje en toetje in 1 dus. Sounds great?
Wat heb je nodig?
100 gr witte amandelen (of amandelmeel)
3-4 peertjes
2 el honing
2 eieren
200 ml kokosmelk
snuf zout
2 tl vanillepoeder
1 tl kaneel
50 gr glutenvrije bloem
1 el kokosolie
Keukenmachine
Dichte taartvorm van 22 cm
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de vorm in met het kokosvet.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in schijfjes.
- Maal de amandelen in je keukenmachine tot meel.
- Kluts de eieren en voeg hieraan de honing, het vanillepoeder, een snuf zout en het kaneel toe.
- Mix dit goed door elkaar. Vervolgens de glutenvrije bloem, het amandelmeel en de kokosmelk toevoegen.
- Goed mengen tot er een egaal beslag ontstaat. Giet dit beslag in de vorm.
- Verdeel de plakjes peer over het beslag.
- Bak de clafoutis in 40-45 minuten op 175 graden goudbruin.
Even af laten koelen en genieten, want lauwwarm is deze clafoutis toch het lekkerst.
Heerlijk met kokosslagroom.
Enjoy!
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’
Klinkt goed! Ik als fan van all day breakfast kan dit receptje zeker waarderen ? Mag ik vragen hoe lang je denkt dit te kunnen bewaren? Anders maak ik misschien een iets kleinere variant. Groetjes!
Hi Vivian,
Een paar dagen zeker. Wel in de koelkast zetten. Het is een vrij platte ’taart’ hoor. Ik heb hem in 5 keer ontbijten weg gepeuzeld 😉
Groetjes
Mirjam