Cookie dough bliss balls
Ben & Jerry’s weet het en wij weten het ook: koekjesdeeg is lekker! Maar ook een beetje ongezond (understatement). Deze cookie dough bliss balls zijn dan een fijn alternatief! Ik maakte ze deze keer met witte amandelen, maar stiekem zijn ze met ongezouten cashewnoten nog lekkerder. Bliss balls zijn makkelijk te maken. Bovendien maak je met dit recept zo’n 20 balletjes. Handig om een voorraadje bliss balls in te vriezen!
Bliss balls komen in heel veel smaken! Wat denk je van deze carrot cake bliss balls?
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 20 cookie dough bliss balls
150 gr dadels zonder pit
2 el gemengde notenpasta
100 gr witte amandelen of ongezouten cashewnoten
50 gr pure chocolade, in stukjes gehakt
1 tl vanille-extract
snuf zout
optioneel: 1 el ahornsiroop of honing
keukenmachine
Zo maak je jouw eigen en goedkopere vanille-extract!
Zo ga je te werk
- Wel de dadels een kwartiertje in lauwwarm water.
- Hak de chocolade fijn.
- Maal de amandelen in je keukenmachine fijn.
- Voeg de overige ingrediënten, behalve de chocolade toe en maal nog even tot er een plakkerig deeg ontstaat. Is jouw cookie dough te droog en korrelig? Voeg dan nog wat dadels of notenpasta toe. Is het juist veel te plakkerig? Voeg dan nog wat amandelen of cashewnoten toe.
- Zet het deeg een half uurtje in de koelkast.
- Draai balletjes van het deeg.
- Bewaar je cookie dough bliss balls in de koelkast. Of vries een voorraadje in!
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze cookie dough bliss balls te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’
0 reacties