Crostini van bloemkool pizza met eetbare bloemen
Deze crostini van bloemkool pizza valt wat mij betreft in de categorie borrelhapje 2.0! Normaal gesproken maak je crostini’s van oud (stok)brood wat je afbakt in de oven. En wat met brood kan, kan op met pizzabodems natuurlijk. Zo zet je in een handomdraai deze snelle borrelpizza op tafel. Met een culinaire twist, want de eetbare bloemen maken dit borrelhapje helemaal fancy. Eetbare bloemen koop je online of bij een tuincentrum in de buurt. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf kweken!
Ook lekker: deze matcha ontbijtpizza met kokos yoghurt en bramen!
Wat heb je nodig?
Een bloemkool pizzabodem van Magioni (180 gr)
40 ml Iliada olijfolie
grof zeezout
balsamico crème
30 gr eetbare bloemen
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bestrijk de pizzabodem met olijfolie en bak hem 10-12 minuten in de oven.
- Meng een ruime hoeveelheid olijfolie met de eetbare bloemen.
- Giet dit mengsel met eetbare bloemen over de afgebakken pizza.
- Strooi hier zeezout over en giet er wat balsamico crème over.
- Snijd de pizzabodem in lange dunne repen en serveer met een olijfolie dip on the side.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze crostini van bloemkool pizza te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties