Crunchy bliss balls
Afgelopen week dook ik de keuken in om wat verschillende soorten bliss balls te maken. Deze variant is heerlijk crunchy door de topping van sesamzaadjes. Crunchy bliss balls maak je in een handomdraai klaar. De basis is gedroogde vruchten en noten. Uiteraard mocht in dit recept de chocolade niet ontbreken! In dit recept gebruik ik geroosterd sesamzaad. Door sesamzaad te roosteren wordt de smaak nog wat zoeter. Heerlijk!
Bliss balls zijn zo makkelijk om te maken? Deze variant met pindakaas is ook heerlijk!
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 20 crunchy bliss balls
150 gr dadels
100 gr hazelnoten vermalen tot meel
1 el cacaopoeder
1 tl vanillepoeder
1 el kokosolie
snuf zout
topping: (geroosterd) sesamzaad
keukenmachine
Zo maak je het
- Week de dadels ongeveer een half uurtje in lauwwarm water. Hierdoor worden ze nog smeuïger.
- Eventueel kun je de hazelnoten roosteren in een droge koekenpan op laag vuur. Dit hoeft niet, maar geeft wel wat meer smaak aan je crunchy bliss balls.
- Maal de hazelnoten vervolgens tot meel in je keukenmachine.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot er een plakkerig deeg ontstaat.
- Maak hiervan een grote bal en leg deze even een kwartiertje in de koelkast.
- Eventueel kun je nu in een droge koekenpan de sesamzaadjes roosteren.
- Draai vervolgens balletjes van ongeveer 15 gram.
- Rol je bliss balls door het (geroosterde) sesamzaad. Nu zijn ze lekker crunchy!
- Bewaar deze crunchy bliss balls in een goed afgesloten bakje in de koelkast of vries ze in.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze crunchy bliss balls te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’
Hoi Mirjam, ik maakte net deze bliss balls. Had de dadels in kokend water geweld dus de balls waren nog warm toen ik er eentje proefde. Mmmmmmm! Echt heerlijk 🙂 Dank voor dit fijne recept en ik ga de pepernoot- en abrikoos/amandel ook zeker een keer proberen!