De lekkerste vegan spinazieburgers + win het boek Man.Eat.Plant

vegan spinazieburgers

Mirjam Blanken

20 oktober 2018


Vegan food for men! Dat plantaardig eten geen afbreuk doet aan je mannelijkheid bewijzen Lisette Kreischer en Maartje Borst met hun boek Man.Eat.Plant. Een kookboek voor mannen, geschreven door vrouwen? Jup! Blijkbaar is plantaardig koken meer iets voor vrouwen. Of beter gezegd: die biefstukken en hamburgers laten staan vinden mannen blijkbaar nogal een ding. Want een leven zonder vlees, dat is toch harstikke saai? Man.Eat.Plant is om deze reden niet alleen gevuld met de lekkerste bad ass vegan recepten (zoals deze vegan spinazieburgers), maar tussen deze recepten door komen er hele leuke mannen aan het woord die hun visie op plantaardig eten en veganisme vertellen. Is het dus toch stiekem ook nog een boek voor vrouwen.

Wat heb je nodig?

Voor 4 vegan spinazieburgers

1 l biologische sojamelk
sap van 1 citroen
300 gr spinazie, kort geblancheerd, uitgelekt en uitgeknepen
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngehakt
5 el sojasaus
veel versgemalen nootmuskaat
veel versgemalen zwarte peper
6 flinke el edelgistvlokken
olijfolie om in te bakken

4 burgerbroodjes
vegan mayo
mosterd
4 verse kropslabladeren, gewassen
2 trostomaten, in plakjes
plakjes augurk

Deze burgers doen het trouwens ook goed met zoete aardappel friet on the side.

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de sojamelk op laag vuur en voeg het citroensap toe. Hierdoor gaat de melk schiften en dat is precies wat we willen. Blijf het mengsel dus verwarmen tot de wrongel (de witte stukjes proteïne) zich van de gelige heldere wei scheiden.
  2. Giet de sojamelk door een kaas- of theedoek en laat helemaal uitlekken. Wat achterblijft in de doek is een soort cream cheese die niet te nattig mag zijn.
  3. Meng de spinazie erdoor. Let wel op: de spinazie moet zeer compact en droog zijn, anders mislukken de burgers.
  4. Breng dit mengsel voor de spinazieburgers vervolgens royaal op smaak met de knoflook, ui, sojasaus, nootmuskaat, peper en gistvlokken.
  5. Vorm 4 burgers van het mengsel en bak deze in een koekenpan voorzichtig aan weerszijden goudbruin.
  6. Smeer de broodjes in met vegan mayo en mosterd en beleg met de sla, tomaat, augurk en vegan spinazieburgers.

In it to win it?

Hier staat de friet met stoof en cassavefriet met bananenketchup en pindasaus komende week op het menu. Wil jij ook aan de slag met dit stoere mannen kookboek? Ik mag namelijk een exemplaar weggeven! Meedoen is zoals altijd easy peasy. Wat moet je hiervoor doen?

  1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
  2. Spread the word! Deel dit artikel met jouw vrienden. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik vrijdag 26 oktober bekend. Succes!

Enjoy!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

6 Reacties

  1. Er is (vooralsnog) geen man in mijn leven, maar ik heb zeker interesse in dit boek. Dus ik ding graag mee.

  2. Dat zou mooi zijn, als het me zou lukken mijn man in ieder geval wat minder vlees te laten eten! Lekkere recepten trekken hem misschien over de streep.

  3. Perfect kerstcadeau aan mijn man die een vegan lifestyle aan het ontdekken is en graag de stap wil gaan maken, maar het nog lastig vind om fijne gerechten te bereiden en maken.

  4. Ik ben erg benieuwd naar de recepten in dit boek,en probeer ze graag uit in de keuken

  5. Ooooh wat is dit weer heerlijk!! Ga ik proberen

    Ik doe weer heel graag mee 😉

    Facebook: An Na

  6. Ik heb dit boek, hartstikke leuk! Alleen met maten zoals “veel” kan ik niet zo veel 🙂 Wat is “veel” nootmuskaat?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This