De schuilnamen van suiker
Suiker. Het blijft een veelbesproken onderwerp. Als een inmiddels ervaren etikettenlezer vind ik mijn weg wel in de supermarkt. Wist je dat suiker wordt toegevoegd aan veel producten? Uiteraard staat er meestal niet duidelijk op het etiket suiker, maar worden er schuilnamen gebruikt. Fabrikanten proberen op deze manier te verdoezelen dat er wel degelijk geraffineerde suikers of synthetische zoetstoffen in hun product gebruikt worden. Ik zet maar liefst 60 (!) schuilnamen van suiker op een rijtje.
De schuilnamen van suiker
- Agavenectar
- Agavesiroop
- Ahornsiroop
- Barbados suiker
- Basterdsuiker
- Bietsuiker
- Bietenstroop
- Bruine suiker
- Caramel (verhitte suiker)
- Cassonade
- Dadelstroop
- Demerara
- Dextrose
- Druivensuiker
- Esdoornsiroop
- Fructose
- Fructosestroop
- Fruitsuiker
- Galactose
- Geleisuiker
- Glucose
- Glucose-fructosestroop
- Glucosestroop
- HFCS (High Fructose Corn Syrup)
- Honing
- Invertsuiker
- Kandij
- Karamel
- Kokosbloemsuiker
- Kokosbloesemsuiker
- Kristalsuiker
- Lactose
- Maisstroop
- Maïssuiker
- Malt
- Maltodextrine
- Maltose
- Maple Syrup
- Melasse
- Melassestroop
- Melksuiker
- Moutsuiker
- Nectar
- Oerzoet
- Palmsuiker
- Parelsuiker
- Rietsuiker
- Rijststroop
- Rijstsuiker
- Ruwe rietsuiker
- Saccharose
- Sacharose
- Sapconcentraat
- Speltstroop
- Sucranaat
- Sucrose
- Suiker
- Tarwestroop
- Vanillesuiker
- Wheat syrup
Skip the sugar, you’re sweet enough already!
Op de website vind je veel artikelen over zin en onzin van suiker. Zoals deze blog met tips om ‘suikervrij’ te eten.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties