Het recept voor easy peasy glutenvrije appeltaart!

glutenvrije appeltaart

Mirjam Blanken

18 juni 2019


Het recept voor easy peasy glutenvrije appeltaart!

You gotta love the good stuff! En deze glutenvrije appeltaart is good kan ik je vertellen. Glutenvrij bakken blijft een uitdaging, maar dit recept is meer dan geslaagd. De bodem heb ik gemaakt van onder andere glutenvrije havermout en amandelen. Deze maal je in je keukenmachine of blender eenvoudig tot meel.

Wist je trouwens dat haver van nature glutenvrij is? Dit wil niet zeggen dat de havermout die je koopt dat per definitie ook is. Tijdens de verwerking en productie van haver komt het namelijk in aanraking met andere granen, waardoor er kruisbesmetting plaats vindt. Scan dus altijd even de verpakking. Producten die glutenvrij zijn herken je aan het glutenvrij logo.

De lekkerste glutenvrije appeltaarten, maar dan net even anders!

glutenvrije appeltaart

Wat heb je nodig?

Voor een glutenvrije appeltaart voor 8 personen

4 middelgrote appels
175 gr glutenvrije havermeel
225 gr amandelmeel
1 ei
175 gr biologische roomboter (of kokosolie)
125 gr (kokosbloesem)suiker
rasp van 1 biologische citroen
2 tl kaneelpoeder
1 tl wijnsteenbakpoeder
snuf zout

Springvorm – 24cm
Bakpapier
Keukenmachine
Oven

Zo ga je te werk

Zo maak je de glutenvrije appeltaart

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed je springvorm met bakpapier en vet de randen vervolgens in met roomboter.
  3. Maal in de keukenmachine de havermout en amandelen tot meel.
  4. Voeg hieraan de overige ingrediënten (behalve de appels en de kaneel) toe en mix dit in je keukenmachine tot deeg.
  5. Gebruik twee derde van het deeg om in de springvorm een bodem met een opstaand randje te maken.
  6. Schil de appels en snijd deze in blokjes of plakjes.
  7. Verdeel de stukjes appel over de bodem en strooi hier nog wat kaneelpoeder over.
  8. Rol het laatste beetje deeg uit met een deegroller en snijd dit in repen.
  9. Verdeel de repen over de appeltaart.
  10. Bak jouw glutenvrije appeltaart 30-35 minuten in de oven.

Ook lekker met een flinke dot kokosslagroom on the side!

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze glutenvrije appeltaart te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest 


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This