Easy peasy pompoenspread met slechts 4 ingrediënten!
This is so good! En een ideaal recept voor eventuele pompoen leftovers. Want peper en zout, dat heb je vast en zeker in huis. En een beetje foodie heeft vaak ook nog wel een potje amandelpasta in de koelkast staan. Deze easy peasy pompoenspread is heerlijk op een (glutenvrij) crackertje of als dip. En heb je iets meer ingrediënten (lees: kikkererwten) in huis? Dan kun je van jouw pompoen ook een heerlijke hummus maken.
Wat heb je nodig?
150 gr flespompoen
2 el amandelpasta
snufje komijnpoeder of kerriepoeder
peper en zout
Glazen potje
Keukenmachine
Zo ga je te werk
- Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Schillen hoeft lekker niet! Je kunt de pompoen nu in stukjes snijden.
- Kook of stoom de pompoen in 10-15 minuten gaar.
- Laat de pompoen goed afkoelen voordat je verder gaat.
- Doe de stukjes pompoen samen met de amandelpasta in je keukenmachine en mix tot je een egale spread hebt.
- Bewaar de spread in een goed afgesloten glazen potje. De pompoen spread is dan een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties