Eat your veggies met deze pompoenpizza met geitenkaas!
What’s for dinner? Wat mij betreft lot’s of veggies. En pizza natuurlijk! Deze week werd ik op mijn wenken bediend door Magioni die de Veggie Revolution in het leven heeft geroepen. Want wist jij dat slechts 5% van de volwassenen en 3% van de kinderen dagelijkse de aanbevolen hoeveelheid groenten eet? Veel te weinig vinden ze bij Magioni en daar moest natuurlijk wat aan gedaan worden! Speciaal voor deze challenge heeft Magioni natuurlijke kleurpoeders gelanceerd. Elk recept of product geef je hiermee een eigen kleur, en dat maakt het variëren nog 10 keer leuker. Het gratis inspiratieboek kun je hier downloaden trouwens. Zo kun je net als ik genieten van deze pompoenpizza met geitenkaas! En als je dan toch op de site bent kun je meteen even invullen hoeveel groente jij vandaag hebt gegeten. Want het doel is duidelijk: aan het eind van de Veggie Revolution moet de teller op 5 miljoen staan.
Cadeautje! De kleurenpoeders kun je met de kortingscode kortingvaneat.pure.love met maar liefst 25% korting bestellen in de webshop. De code is nog geldig tot zondag 25 februari, dus wees er snel bij.
Wat heb je nodig?
Voor 1 persoon
Magioni pompoenpizza bodem van 180 gr
50 gr ricotta
30 gr paarse spruiten
30 gr aspergebroccoli
5 gr amandelschaafsel
30 gr Bettine geitenkaasbolletjes
5 gr balsamico-stroop
rasp van een halve limoen
snuf peper en zout
optioneel: honing
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ondertussen de mascarpone op smaak met de balsamico, de limoenrasp en wat peper en zout.
- Nu komt de fun part! Kleur de mascarpone met een van de kleurenpoeders. Ik koos voor de de blauwe butterfly pea powder, maar je kunt natuurlijk ook voor een ander kleurtje gaan.
- Blancheer vervolgens de spruiten en aspergebroccoli kort in kokend water en leg ze vervolgens in koud water.
- Bak de pompoenbodem 2 minuten kort af in de oven.
- Bestrijk de pompoenbodem met de gekleurde mascarpone. Beleg de pizza vervolgens met stukjes aspergebroccoli, de spruitjes en de geitenkaasbolletjes.
- Strooi tot slot nog de amandelschaafsel en giet de balsamico stroop en eventueel wat honing over de pizza.
- Bak de pizza in 10-12 minuten af in de oven.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Magioni. Lees hier mijn disclaimer.
0 reacties