Eetdagboek van Laura van der Vorst
Hi lieve lezers van Eat.Pure.Love. Mijn naam is Laura. Ik ben oprichtster van The Green Tribe en healthcoachFX. Ik ben dagelijks op zoek naar simpele, heerlijke en bewuste wegen naar meer gezondheid en geluk. Dit is een pagina uit mijn food diary. Alles is 100% glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij. Happy day!
Breakfast – Homemade almond yoghurt & warm lemon water
Dit ontbijt is zo leuk en makkelijk.
Tools
Keukenmachine of Blender
Ingrediënten Yoghurt
1 deel onbewerkte amandelen
1 deel suikerloze appelmoes (100% appels!)
1 deel gefilterd water
2 theelepels kaneel
Ingrediënten Topping
Whatever je in huis hebt. Vandaag gebruik ik blauwe bessen uit het vriesvak en wat hennep poeder, maar appel, geraspte kokos, of sinaasappel zijn ook erg lekker!
Bereiding
Laat de amandelen weken in een bakje water voor meer dan 4 uur. (Dit doe ik altijd de avond ervoor). Giet het water af en doe ze in je blender of keukenmachine. Voeg de suikerloze appelmoes, water en kaneel eraan toe. Mix ongeveer 40 seconden tot het een mooie gladde substantie is.
Schenk de amandel yoghurt in een mooi schaaltje en top off met je favoriete fruits + goodies. Eet smakelijk!
Lunch – Cauliflower Pizza Slices
Dit is een heerlijke lunch – vol gezonde energie!
Tools
Keukenmachine of Blender
Oven
Schone theedoek
Mengkom
Ingrediënten Pizzabodem
1 bloemkool (ongeveer 500 gram)
150 gram boekweitmeel
2 eetlepels chia zaadjes met 8 eetlepels water
100 gram suikerloze appelmoes
60 ml ijskoud water
1 citroen
olijfolie
gedroogde kruiden (bijvoorbeeld oregano, thijm of basilicum)
evt. zeezout
Ingrediënten Topping
Whatever you like!
tomaten puree
champignons
courgette
rucola
verse Basilicum
Bereiding
Laat de chia zaadjes ongeveer tien minuten wellen in 8 eetlepels water, totdat ze een gelachtige substantie vormen.
Doe de bloemkool in de keukenmachine en mix tot het een meel-achtige substantie heeft gekregen. (Als je een blender gebruikt is het handig om de bloemkool fijn te snijden op een snijplank voordat je het in de blender fijn mixt).
Stort het bloemkool mengsel in het midden van de opengeslagen theedoek. Neem de punten bijeen en knijp het water uit de bloemkool.
Meng de bloemkool met de chia gel en appelmoes in de mengkom tot een mooie massa. Voeg nu het boekweitmeer, citroen, gedroogde kruiden en eventueel zout toe. Als alles goed gemixt is giet je er langzaam het water bij tot het een plakkende deegbal wordt.
Besprenkel je bakplaat met wat olijfolie en boekweitmeel. Vorm je deegbal tot een mooie pizzabodem – als het goed is heb je genoeg deeg voor twee medium pizza’s!
Bak de bodem in de oven voor 20-30 minuten. Halverwege even de bodem omkeren. Zodra de bodem stevig en krokant is haal je hem uit de oven. Tover de bodem om tot jouw ideale pizza met jouw favoriete topping. Doe hem nog even in de oven (zo’n 7 minuten) en voilà!
Diner – Curcuma Chicken Soup
Een prachtige ontgiftende + gut healing soup!
Tools
Pan
Blender
Ingrediënten
1 theelepel kokosvet
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
gember (4 cm lang stuk, fijngehakt)
1 liter kippenbouillon*
halve knolselderij
1 wortel
1 courgette
1 eetlepel kurkuma
handvol dungesneden champignons
2 kippenborsten
250 ml kokosmelk
1 limoen
verse munt & koriander
Bereiding
Verhit het kokosvet in de pan. Wanneer het kokosvet volledig gesmolten is voeg je de ui toe en bereid deze met af en toe omroeren tot het glazig wordt. Voeg nu de knoflook en gember toe en verhit het geheel nog een paar minuten.
Voeg nu de kippenbouillon*, knolselderij, wortel, courgette, kurkuma en eventueel zout toe aan de pan. Breng het tot het kookpunt en stel het vuur dan op laag en laat twintig minuten pruttelen met deksel op de pan.
Verwijder 1/3 van de soep en pureer dit in een blender. Voeg de puree weer terug aan de pan en voeg de kip en champignons toe. Laat nog 10 minuten sudderen. Haal van het vuur en voeg de kokosmelk toe.
Verdeel over de soepkommen met een beetje limoensap en besprenkel met verse munt en koriander.
Tip: je kunt deze soep goed bewaren in de koelkast en zelfs invriezen als je wilt!
*Ik maak de laatste tijd steeds vaker zelf mijn kippen bouillon. Het is rijk aan collageen, wat essentieel is voor gezonde gewrichten, huid, en haar, en heeft ook gut-healing kwaliteiten door zijn gelatine. Daarnaast bevat het vele mineralen die nodig zijn voor het herstellen van je lichaam. Het is duizendmaal gezonder als bouillon van een gefabriceerd tabletje en is veel makkelijker om te bereiden dan je zou denken! Vraag je lokale bioslager om kippenbotten (1kg of meer) en breng het aan de kook met 2 eetlepels appelazijn en 2-3 liter water. Daarna breng je het vuur omlaag en laat je het 8-12 uur sudderen. Voilà!
Mini Bio
Laura van de Vorst is a free spirit, passionate storyteller and health entrepreneur. As co-founder of healthcoachFX and blogger at The Green Tribe she aims to inspire, empower and connect wellness-seeking warriors with simple, delicious and earth-worthy ways to live better every day. After she graduated with a Master’s degree from the Copenhagen Business School in Innovation and Entrepreneurship, she started pursuing a degree in Nutritional Medicine. Adventure, yoga mats and sparkling conversations get her mojo flowing and put the biggest smile on her face.
Sunshine + love
Laura x
Het amandelyoghurt ontbijt met Lemon water lijkt mij heerlijk. Alleen ik vind nergens de Lemon terug en wat bedoel je met een deel? 100 gr meer? Minder? En zijn de delen appelmoes en amandelen dan gelijk?
Hoi!
Lemon water is gewoon (lauwwarm) water met citroen. De delen zijn verhoudingen, dus als je een eetlepel appelmoes gebruikt dan gebruik je ook een eetlepel amandelen. Je kunt dus zelf je portie bepalen.
Succes!