Eiwitrijk chocolade bananenbrood (en ook nog eens lekker vegan)
Over win-win situaties gesproken! Dit bananenbrood is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens vegan èn eiwitrijk. In dit bananenbrood zitten namelijk 2 scoops eiwitpoeder van Jimmy Joy. Ideaal wanneer je net even wat meer proteïne (eiwitten) nodig hebt. Natuurlijk ben ik ook groot voorstander van natuurlijke voeding en kun je ook gewoon een eiwitrijke maaltijd op tafel zetten. Maar ik moet eerlijk bekennen dat een plakje van dit eiwitrijk chocolade bananenbrood op mijn sportdagen wel zo makkelijk (en niet te vergeten lekker) is. Bovendien kun je bananenbrood goed invriezen en dus ligt er hier al een voorraadje van dit heerlijke bananenbrood op me te wachten. Lucky me!
Wat heb je nodig?
4 grote overrijpe bananen (houd 1 banaan apart voor de bovenkant)
150 gr havermeel
100 gr amandelmeel
5 Medjoul dadels, zonder pit
3 el gesmolten kokosolie
2 scoops eiwitpoeder
2 el cacaopoeder
100 ml plantaardige melk
1 tl kaneel
1 tl vanille-extract
1 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zout
Keukenmachine (of blender)
Cakevorm
bakpapier
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal de havermout en amandelen tot meel.
- Mix nu in een mengkom de droge ingrediënten met elkaar.
- Doe de dadels, de kokosolie, het vanille-extract, de plantaardige melk en 3 bananen in je keukenmachine en mix tot een glad mengsel.
- Giet dit in de mengkom en roer goed door elkaar.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet je bananenbrood mengsel hier in.
- Bak het chocolade bananenbrood 55-50 minuten in de oven.
- Laat het bananenbrood afkoelen en snijd vervolgens in plakjes.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om dit vegan chocoladebrood te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Wat is een scoop?