Duurzaam slapen met Yumeko


Een groene leefstijl in de slaapkamer

In mijn zoektocht naar een gezonde, groene en eerlijke leefstijl word ik me steeds bewuster van de aankopen die ik doe. Green living is meer dan fair fashion, duurzame energie en bewust omgaan met de consumptie van vlees en het scheiden en minimaliseren van afval. Voor mij is het belangrijk dat een product met respect voor mens, dier en milieu zijn ontwikkeld. Bewuste keuzes die passen bij mijn groene leefstijl. Klinkt simpel toch? Helaas is het in de praktijk niet zo eenvoudig. Hoe fijn is het dan om een bedrijf als Yumeko te ontdekken. Want zeg nou zelf? Had jij tot vandaag stil gestaan bij het feit dat je jouw slaapkamer zelfs duurzaam in kunt richten? Duurzaam slapen met Yumeko is een aanrader!

I love sleep! Because it’s like a time machine to breakfast.

Duurzaam slapen met Yumeko-18

Na een korte label check, voel ik bij het kopen van kleding altijd even aan de stof. Een jurkje kan nog zo gaaf of duurzaam zijn, als het niet lekker aanvoelt, dan hang ik het terug. Dat ga ik van nu af aan ook doen bij mijn beddengoed!

Duurzaam slapen met Yumeko

Dat duurzaamheid geen kwestie is van inleveren op kwaliteit of minder genieten bewijst Yumeko met haar duurzame collectie beddengoed en matrassen. Yumeko heeft in 2010 ‘eco slapen’ geïntroduceerd.  Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van eco slapen? Houd je vast, want het is een behoorlijke lijst!

 • Eco slapen is comfortabeler, omdat de materialen zachter en schoner zijn. De mooie eigenschappen van katoen, wol, tencel, latex en kapok blijven namelijk veel beter behouden, omdat er geen nare chemicaliën worden gebruikt tijdens het verbouwen en verwerken van de materialen.
 • Eco slapen is gezonder. Iedere avond stap je in een schoon bed, waarin  geen resten van chemicaliën zijn achter gebleven. Wist je dat er ongeveer 1 kilo gevaarlijke chemicaliën wordt gebruikt bij de productie van een eenpersoons dekbedovertrek?
 • Eco slapen is eerlijker, omdat de katoenboeren kunnen werken onder goede omstandigheden en een faire beloning krijgen voor hun product. Hierdoor kunnen ze werken aan betere toekomst en gaan hun kinderen naar school in plaats van te moeten werken in een fabriek.
 • Eco slapen is slapen zonder onnodig dierenleed te veroorzaken. Zo worden de schapen die wol leveren goed behandeld, ze lopen buiten en worden niet geënt met onnodige antibiotica.
Duurzaam slapen met Yumeko

Ook mijn bed heeft een ‘just out of bed look’! Bij het opmaken strijk je de kreukels gewoon weer helemaal glad.

Ik wil niet meer uit bed!

Ik houd van slapen. Goed slapen is gezond! Je lichaam gebruikt deze periode van rust namelijk om te herstellen. Tijdens de zogeheten REM-slaap verwerken we de indrukken en gebeurtenissen van de dag. De herstelslaap aan het begin van onze slaap zorgt voor herstel van ons lichaam. Slaap bereidt ons dus voor op de dag die komen gaat. Je kunt je dus wel voorstellen hoe belangrijk een goede nachtrust is voor onze gezondheid. Naast op tijd je bed induiken, Netflixen verbannen uit de slaapkamer, voldoende frisse lucht en een donkere slaapkamer is de kwaliteit van je bed natuurlijk ook belangrijk. De meeste mensen investeren vaak nog wel in een goed matras, maar let’s face it: ons dekbedovertrek kocht ik tot nu toe bij Ikea of Hema.

Those days are over! Samen met manlief kroop ik 2 weken geleden onder ons lichtblauwe dekbed uit de biologische flanel collectie van Yumeko. En ik kan je vertellen: we willen niets anders meer. De superlatieven voor het woord zacht zijn in dit geval niet aan te slepen. De afgelopen weken heeft ons slaapgenot een flinke boost gekregen. Net als onze slaap!

Wist je dit over de flanel collectie van Yumeko?

 • De flanel is gemaakt van fijn geweven biologische katoen. Vervolgens wordt dit licht geruwd, waardoor het fluweelzacht en behaaglijk aanvoelt. Dat ruwproces wordt overigens meerdere malen herhaald onder lage druk, zodat het garen niet beschadigt. De langere pluisjes worden vervolgens voorzichtig weggeschoren.
 • Het biologische katoen voor de flanellen dekbedovertreksets is nooit in aanraking geweest met pesticiden en andere nare chemicaliën. Het is hierdoor schoon, veilig en huidvriendelijk. Dat is nog eens duurzaam slapen!
 • Het gebruikte katoen voldoet aan de strenge eisen van de Global Organic Textile Standard (GOTS). Met dit keurmerk weet je zeker dat jouw overtrek 100% eco is.
 • Er zijn ook bijpassende hoeslakens van flanel.  Hierdoor dompel je jezelf helemaal onder in een heerlijk zacht bed!
 • Het katoen dat gebruikt wordt voor de flanel is gegarandeerd fairtrade.
 • Je kunt de overtrek gewoon wassen op 40 graden. In de droger kan ook, maar wel op een lage temperatuur. Maar wist je dat de was wapperend in de wind drogen zorgt voor minder kreukels en meer frisheid?
 • Biologisch katoen gaat langer mee en blijft in betere conditie dan ‘gewoon’ katoen, omdat de vezel niet beschadigd wordt door nare chemicaliën.
Duurzaam slapen met Yumeko

Ik geef het toe: ik ben verwend. Iedere ochtend brengt manlief mij een bakje thee op bed. Life of a blogger!

What’s in a name?

Nou heel veel dus. De naam Yumeko is Japans en betekent letterlijk droommeisje, oftewel droomkind. Het motto van Yumeko is ‘Change the world sleeping’ en dit maken ze meer dan waar! Op het gebied van duurzaam slapen is Yumeko nummer 1.

De 5 beste tips voor een duurzame slaapkamer!

Duurzaam slapen met Yumeko

Slapen is lekker… Maar iedere ochtend wakker worden met dit lieve briefje is zo fijn!

Slaap zacht!

Liefs Mirjam

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Yumeko. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This