SKOT: het meest duurzame overhemd op aarde!

SKOT

Mirjam Blanken

26 januari 2018


Kleren maken de man!

En hoe kun je je als man je werkdag nu beter beginnen, dan in een shirt van biologisch katoen, dat ook nog eens eerlijk geproduceerd is? Manlief huppelt hier inmiddels vrolijk rond in zijn duurzame overhemd. En eerlijk is eerlijk, in de wereld van fair fashion loopt de duurzame mannenmode nog een beetje achter. Dus je begrijpt: wanneer er een duurzaam mannenmodemerk wordt gelanceerd dat ook nog eens in de categorie Dutch design valt, ben ik er als de kippen bij. Het Nederlandse merk SKOT richt zich op de bewuste man die er goed uit wil zien tijdens zijn werk of in zijn vrije tijd, maar die ook meer wil weten over de oorsprong van zijn kleding. Daarom introduceert SKOT een collectie duurzame overhemden waarbij kwaliteit, hoogwaardig design en duurzaamheid hand in hand gaan.

Improve every day and have fun while doing it. The goal is 100%!

SKOT

SKOT: het meest duurzame overhemd op aarde

“Wees de verandering die je graag wilt zien in de wereld”. Dit is een citaat van Gandhi, die zelf ook katoen produceerde om de wereld te veranderen. Hier zijn de waarden van SKOT van afgeleid.

  • De overhemden zijn gemaakt van natuurlijke materialen en worden duurzaam en eerlijk geproduceerd in een circulair proces.
  • De overhemden hebben een slanke eigentijdse pasvorm en zijn gemaakt van 100% biologisch katoen waarvoor 60 procent minder water gebruikt wordt dan bij conventionele katoen. 
  • In het kader van nice to know: per overhemd wordt 2000 liter water bespaard en 200 milliliter aan chemische bestrijdingsmiddelen.
  • Bij de productie worden knopen van natuurlijke materialen gebruikt en een lange katoenvezel van hoogwaardige kwaliteit die zorgt voor een zachte stof en een lange levensduur. 
  • De productie vindt plaats in fabrieken met hoge arbeidsstandaarden. 
  • Ook de verpakkingsmaterialen zijn gerecycled of komen uit duurzame bronnen. 
  • Na het dragen kun je het overhemd weer inleveren en hiervan worden weer nieuwe grondstoffen gemaakt. Als dank geeft SKOT jou 10% korting op de aankoop van je volgende shirt. 

What’s in a name?

SKOT is een Fries woord en betekent schat. Deze naam is gekozen om te benadrukken dat je mooie dingen moet koesteren als een schat. Mooie kleding is geen wegwerpartikel, maar iets om lang van te genieten. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld en hier brengt SKOT verandering in.

SKOT

Oprichter Ruben van Veen heeft jarenlange ervaring als organisatieadviseur en was onder meer CFO van tech-startup The Ocean Cleanup. Met hulp van experts en groene ondernemers besloot hij een nieuwe stap te zetten en werd SKOT geboren. ‘Ik geloof dat we het meest duurzame overhemd op aarde hebben ontwikkeld. En we willen steeds verder verbeteren. Het doel is 100% duurzame mode en onze reis is net begonnen’, aldus Ruben.

SKOT rocks!

Het assortiment bestaat uit een Serious collectie en een Fun collectie, waarbij veel aandacht is besteed aan de kwaliteit en het ontwerp. De Serious collectie is geschikt om te dragen naar het werk met veel aandacht voor details, zoals knopen van duurzaam gekweekte luxe parelmoer. De overhemden van de Fun collectie zijn wat korter en kunnen hierdoor ook los worden gedragen. Ze hebben meer uitgesproken designs en de knopen zijn gemaakt van gerecyclede kokosnoot. Hoe leuk is dat?

De duurzame overhemden zijn online verkrijgbaar vanaf 79 euro. Deze scherpe prijs is trouwens mogelijk omdat SKOT direct met de fabrieken samenwerkt en rechtstreeks aan de consument levert.

SKOT overhemden zijn eenvoudig online te bestellen via de website skotfashion.com.

Green is the new black!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This