Fair fashion outfit: zomerjurk van Armedangels, vegan TOMS sandalen en sieraden van WILDTHINGS

Fair fashion outfit

Mirjam Blanken

6 juni 2018


Fair fashion outfit: zomerjurk van Armedangels, vegan TOMS sandalen en sieraden van WILDTHINGS

Please take me back! Want wat een heerlijk klimaat heeft Tunesië zeg. Het noorden, waar ik verbleef heeft een Middellands Zeeklimaat en dat betekent lekker veel zon en een verkoelend zeebriesje. En aangezien deze jurk van Armedangels gemaakt is van Tencel, kon ik deze met een gerust hart in mijn koffer stoppen. Tencel kreukt namelijk nauwelijks en draagt ook nog eens heerlijk. Normaal gesproken ben ik niet echt een fan van jurkjes. Of beter gezegd: ik ben nogal een ‘jeans and T-shirt kinda girl’. Maar deze jurk van Armedangels valt net even iets langer en mede daardoor hangt hij nu vooraan in mijn kast. But there’s more! Want ik laat jullie mijn complete fair fashion outfit zien. Enjoy!

Zomerjurk van Armedangels

Deze zomerjurk van Armedangels is dus gemaakt van Tencel. Wist je dat deze bijzondere stof gemaakt is van cellulose uit eucalyptus hout? Kleding gemaakt van Tencel zit heerlijk! Het voelt net zo zacht als zijde, neemt goed vocht op, valt soepel en kreukt nauwelijks. Tencel is naast een natuurlijke vezel ook nog eens hartstikke duurzaam. De productie is milieuvriendelijk, want er is sprake van een gesloten systeem waarbij water en oplosmiddelen continue hergebruikt worden. Daarnaast is tencel biologisch afbreekbaar.

Jurk Marja: €99.90

Fair fashion outfit

Vegan TOMS sandalen

Deze blauwe sandalen zagen jullie al eerder voorbij komen. Ik droeg ze namelijk ook bij deze fair fashion outfit. Zo zie je maar, combineren is duurzaam! En wanneer je kiest voor deze vegan exemplaren, zijn je schoenen ook nog eens cruelty free! Tip van de dag: tik gewoon even ‘vegan’ in op de zoekbalk bij Toms.nl en je krijgt de hele vegan collectie te zien. Wel zo makkelijk!

TOMS is met recht een ethical brand te noemen, want naast het One for One principe besteed dit bedrijf ook aandacht aan eerlijke arbeidsomstandigheden. De nadruk ligt wellicht minder op duurzaamheid, maar ook hier is TOMS stappen aan het maken. Zo worden schoenendozen gerecycled en worden de verpakkingen bedrukt met biologisch afbreekbaar inkt. Waar kan worden duurzame materialen zoals gerecycled polyester en biologisch katoen gebruikt. I like it!

Fair fashion outfit Armedangels

Sieraden van WILDTHINGS en TAJ

Ik ontdekte het Amsterdamse sieradenlabel WILDTHINGS tijdens de persdag van W.Green. Iets met liefde op het eerste gezicht? WILDTHINGS staat bekend om haar edgy designs met thema’s als ‘bohemian’, ‘animal’ en ‘back in the days’. Bij deze laatste nieuwe collectie liet founder Leanne Jacometti zich inspireren door New Yorkse vlooienmarkten. Deze staat trouwens vanaf vandaag online op wildthings-collectables.nl.

In april 2016 richtte Leanne WILDTHINGS op uit voorliefde voor Bali en een knipoog naar haar Indische roots. Door de productie van de handgemaakte sieraden bij de lokale bevolking te houden, hoopt ze het Balinese vakmanschap te supporten en het bijzondere eiland te eren. Het doel van WILDTHINGS? Door middel van de sieraden, vrouwen hun ‘inner wild child’ te laten uiten.

Double earring silver: €19.95
Galactic earring silver: €19.95

De ring met de grote blauwe steen is trouwens van TAJ Amsterdam. Taj (spreek je uit als Tash) is Sanskriet voor juweel en is de afkorting van ‘Trouw aan jezelf’. De sieraden van Taj zijn niet alleen fair en duurzaam, maar elk van de duurzame sieraden heeft een goed verhaal. Taj maakt eerlijke en duurzame sieraden van gerecycled zilver en goud. Dat is beter voor mens en milieu. Echte feel-good sieraden waarmee jij jezelf én de aarde een stukje mooier maakt.

Fair fashion outfit

Good clothes, good karma!

Wat vinden jullie van deze zomerse fair fashion outfit? Let me know in the comments!

Liefs Mirjam

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This