Fair fashion outfit: Miss Green all over!

fair fashion outfit Miss Green

Mirjam Blanken

2 maart 2019


About Miss Green

Groot zijn door klein te blijven. Dat is wat Miss Green doet. Deze webshop voor fair fashion doet geen consessies wanneer het aankomt op werken met duurzame materialen, het verminderen van de eco-footprint en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. De drijvende kracht achter Miss Green is Maaike Groen. Met zo’n achternaam is 1+1 als snel 3.

In 2008 begon Maaike met Miss Green omdat ze behoefte had aan mooie basisstukken voor haar garderobe. Kleding die je zonder nadenken uit de kast kan pakken, die past bij iedere gelegenheid, die vaak gewassen kan worden en lang mooi blijft. In de praktijk bleek dit een lastige zoektocht: collecties wisselen te snel, goede items zijn snel uitverkocht en de kwaliteit en pasvorm laten vaak te wensen over. Gevalletje ‘fast fashion’ dus…

Fashion fades, style never goes out of fashion

Met deze zin in haar achterhoofd startte Maaike een label voor vrouwen waarmee je een basisgarderobe kunt samenstellen. Zodat je vanuit die basis kunt combineren met je eigen fashion items en zo je kleding ook langer kunt doordragen. Welkom slow fashion! Miss Green staat voor kwaliteit en comfort. Items gemaakt van biologische katoen, duurzaam bamboe en non mulesing wol. Tijdloze jurkjes, hippe broeken en leuke tops. Draagcomfort bij iedere gelegenheid. Kwaliteit en persoonlijkheid. Voor jaren draagplezier!

Groen ondernemen

Groen ondernemen was voor Maaike vanzelfsprekend. “Ik ben van huis uit politicologe en leef bewust. Dus begon de zoektocht naar ateliers waar oog is voor arbeidsomstandigheden en waar de mensen een eerlijk salaris verdienen”. De materialen moesten duurzaam zijn. De textielindustrie is enorm vervuilend en ik wilde daar met Miss Green niet aan meewerken. Het werd dus biologische katoen, later gevolgd door bamboe en (non mulesing) wol. Toen was de puzzel compleet: Miss Green werd een groen label van tijdloze basisitems voor drukke vrouwen, gemakkelijk verkrijgbaar via internet.”

fair fashion outfit Miss Green

Fair fashion outfit: Miss Green all over!

Duurzame kleding is dus meer dan alleen de stof. Kleding moet ook lang meegaan. Voorwaarde daarvoor is dat de pasvorm goed is. Als je een jurkje gemakkelijk kunt wassen en ook mooi blijft, heb je er jaren plezier van. De patronen worden in Nederland gemaakt door een vakvrouw die begrijpt hoe een Hollands vrouwenlijf in elkaar zit. Zij begrijpt dat we soms – vooral in de taille en op de heupen – liever wat verdoezelen in plaats van accentueren. Naast een goed patroon doet lycra de rest. Hierdoor valt de kleding mooier en blijft tijdens het dragen en na het wassen in model.”

Ik ben head over heels gevallen voor de trouser Anemone in de kleur blue indigo. Deze stijlvolle (en superzachte!) pantalon is gemaakt van een dikkere stretch twill-katoen en hierdoor valt de broek heel mooi. De pasvorm is spot on en als groot fan van wijde pijpen is dit mijn nieuwe favoriete broek. Met mijn 1.73m past maat S trouwens precies goed. Ik combineerde de pantalon met een breton streep shirt van Miss Green en slippers van TOMS. Lekker casual dus!

fair fashion outfit Miss Green

Fair is never out of fashion!

Wat vind jij van deze fair fashion outfit post? 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This