Fair fashion outfit: Miss Green all over

fair fashion outfit miss green

Mirjam Blanken

26 juni 2018


Fair fashion outfit: Miss Green all over

Basic is my middle name! En dat kiezen voor basics verre van saai hoeft te zijn, blijkt wel uit deze nieuwe fair fashion outfit post. Ik houd namelijk ook van mooie pasvormen, fijne stoffen en kleding die comfortabel draagt. En laat het fair fashion label Miss Green nu juist mooie, tijdloze basics ontwerpen. Zo kun je deze items lekker mixen en matchen en kun je jouw kleding bovendien ook nog eens langer door dragen. Hello slow fashion!

Fashion fades, style never goes out of fashion.

fair fashion outfit miss green

About Miss Green

De drijvende kracht achter Miss Green is Maaike Groen. Met zo’n achternaam is 1+1 als snel 3. In 2008 begon mevrouw Groen met Miss Green omdat ze behoefte had aan mooie basisstukken voor haar garderobe. Kleding die je zonder nadenken uit de kast kan pakken, die past bij iedere gelegenheid, die vaak gewassen kan worden en lang mooi blijft. In de praktijk bleek dit een lastige zoektocht: collecties wisselen te snel, goede items zijn snel uitverkocht en de kwaliteit en pasvorm laten vaak te wensen over. Gevalletje ‘fast fashion’ dus…

Fashion fades, style never goes out of fashion. Met deze zin in haar achterhoofd startte Maaike een label voor vrouwen waarmee je een basisgarderobe kunt samenstellen. Zodat je vanuit die basis kunt combineren met je eigen fashionitems en zo je kleding ook langer kunt doordragen. Welkom ‘slow fashion’!

Groen ondernemen

Groen ondernemen was voor Maaike vanzelfsprekend. “Ik ben van huis uit politicologe en leef bewust. Dus begon de zoektocht naar ateliers waar oog is voor arbeidsomstandigheden en waar de mensen een eerlijk salaris verdienen”.De materialen moesten duurzaam zijn. De textielindustrie is enorm vervuilend en ik wilde daar met Miss Green niet aan meewerken. Het werd dus biologische katoen, later gevolgd door bamboe en (non mulesing) wol. Toen was de puzzel compleet: Miss Green werd een groen label van tijdloze basisitems voor drukke vrouwen, gemakkelijk verkrijgbaar via internet.”

fair fashion outfit miss green

Palazzo broek Sigrid

Een palazzo broek is een wijd uitlopende broek met een hoge taille. Love it! Want juist door deze pasvorm draagt de broek niet alleen lekker comfy, maar door de hoge taille is de broek ook vrouwelijk en elegant. En heb je net als ik wat bredere heupen? No worries! Doordat de broek je taille accentueert en vanaf de heupen al wijd uit naar beneden loopt lijken je benen niet alleen langer, maar verdwijnen die bredere heupen ook als sneeuw voor de zon.

Deze duurzame palazzo broek is trouwens GOTS-gecertificeerd. GOTS, de ‘Global Organic Textile Standard’ is de belangrijkste standaard als het gaat om kleding, gemaakt van biologische vezels. De GOTS certificering betekent dat het hele productieproces, van de vezels, de verwerking tot garen en stof, tot en met het maken van het eindproduct, op een milieu- en diervriendelijke, en onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt.
fair fashion outfit Miss Green

V-hals T-shirt Alex

Wil je zeker weten dat je taille goed uitkomt? Ik combineerde de broek met een basic wit T-shirt, gemaakt van biologisch katoen. Ik houd absoluut niet van strakke kleding en was dus blij verrast met dit aansluitende V-hals shirt. Daarnaast is het T-shirt ook nog eens gemaakt van een mooie, zachte kwaliteit biologisch katoen en heeft het de perfecte V-hals. Gevalletje: niet te hoog, niet te laag.

Bij Miss Green wordt alleen gecertificeerd biologische katoen voor de producten gebruikt. Dit betekent dat voor het verbouwen van het katoen geen schadelijke chemicaliën zoals pesticiden (tegen onkruid) of insecticiden (tegen insecten) worden gebruikt. Vaak zijn dit soort pesticiden, die in gewone mode wel regelmatig voorkomen, kankerverwekkend voor de consument. Bij de teelt van biologische katoen zijn genetisch gemodificeerde zaden bovendien niet toegestaan. Biologische katoen is dan ook een stuk minder belastend voor het milieu dan de traditioneel verbouwde katoen. Just so you know!

fair fashion outfit miss green

Vegan wedges van TOMS

Let’s bring back the seventies! Deze comfortabele sleehakken met tribal print zijn van TOMS en zijn ook nog eens 100% vegan. Tip van de dag: tik gewoon even ‘vegan’ in op de zoekbalk bij Toms.nl en je krijgt de hele vegan collectie te zien. Wel zo makkelijk!

TOMS is met recht een ethical brand te noemen, want naast het One for One principe besteed dit bedrijf ook aandacht aan eerlijke arbeidsomstandigheden. De nadruk ligt wellicht minder op duurzaamheid, maar ook hier is TOMS stappen aan het maken. Zo worden schoenendozen gerecycled en worden de verpakkingen bedrukt met biologisch afbreekbaar inkt. Waar kan worden duurzame materialen zoals gerecycled polyester en biologisch katoen gebruikt. I like it!

fair fashion outfit miss green

Fair is never out of fashion!

Wat vinden jullie van deze fair fashion outfit?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This