Fair fashion outfit: People Tree all over

Fair fashion outfit People Tree all over

Mirjam Blanken

9 maart 2019


Fair fashion outfit: People Tree all over

Over flower power gesproken! Voor mijn tripje naar Marrakech met manlief was ik nog op zoek naar een luchtige en comfortabele outfit. Marokko is een Islamitisch land en onbedekte knieën en schouders worden hier niet erg gewaardeerd. En met een heerlijk ’s zomers temperatuurtje van zo’n 28 graden was de keus voor deze outfit van Tencel snel gemaakt. Kleding gemaakt van Tencel is niet alleen duurzaam, maar voelt zacht aan, valt soepel en kreukt nauwelijks. Deze kleurrijke fair fashion outfit van People Tree shop je trouwens bij INGAR, dé duurzame kledingboetiek in Breda. And no worries, wanneer je voorlopig geen plannen hebt om naar het zuiden af te reizen, dan kun je online terecht op www.ingar.nl.

fair fashion outfit

About INGAR

INGAR is niet alleen the place to be voor fair fashion, ook voor handgemaakte accessoires, lifestyle producten en betaalbare kunst kun je hier terecht. Bovendien zijn alle producten die je bij INGAR vindt duurzaam geproduceerd. En met merken als onder andere People Tree, Rhumaa, Wunderwerk, Armedangels, Julia Otilia Jewelry en Armedangels bewijst eigenaresse Ingrid Garcia dat zij een goed oog heeft voor mooie en hippe duurzame modemerken. I like!

Adres: St. Annastraat 21, Breda

fair fashion outfit

Een outfit met een goed verhaal

Degene die mij al wat langer volgen weet dat mijn interne hippie helemaal blij wordt van broeken met wijde pijpen. Je benen lijken instant 10 centimeter langer en door de broek te combineren met de bijpassende top krijg je een heus broekpak effect. Daarnaast kun je de top natuurlijk ook dragen op een jeans. En de gebloemde broek combineert ook lekker met een simpel T-shirtje.

Zowel de top als de broek zijn fairtrade gemaakt door Creative Handicrafts, een sociale werkplaats in India. Creative Handicrafts zet zich in om vrouwen in de sloppenwijken van Mumbai te helpen. De focus van Creative Handicrafts ligt niet alleen bij de vrouwen, maar ook bij hun familie, vooral bij hun kinderen. Denk hierbij aan een goed loon, goede werkomstandigheden, toegang tot zorg, scholing voor kinderen en opleidingen voor vrouwen.

Fair fashion outfit: ethical brand Rhumaa

Wat is Tencel?

Wist je dat lyocell gemaakt is van houtsnippers van onder andere de eucalyptusboom? De productie van lyocell (beter bekend onder de merknaam Tencel) is milieuvriendelijk, want er is sprake van een gesloten systeem waarbij water en oplosmiddelen continue hergebruikt worden.Daarnaast is tencel biologisch afbreekbaar. But there’s more!

  • Tencel is een van de meest milieuvriendelijke stoffen die er bestaan.
  • Kleding gemaakt van Tencel kreukt nauwelijks. Ideaal voor in de koffer dus! Of wanneer je net als ik geen fan van strijken bent.
  • De stof voelt heerlijk soepel en zacht aan, is sterk en heeft een mooie subtiele glans.
  • Kledingstukken van Tencel zijn eenvoudig te wassen en krimpen niet of nauwelijks. Die perfecte pasvorm blijft dus gewoon!

Fair is never out of fashion!

Wat vinden jullie van deze fair fashion outfit?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This