Fair fashion outfit: regenjas van gerecyclede PET-flessen

Fair fashion outfit: regenjas van gerecyclede PET-flessen

Mirjam Blanken

19 november 2018


Fair fashion outfit: regenjas van gerecyclede PET-flessen

Deze kekke regenjas van Insane in the Rain mag natuurlijk niet ontbreken in de capsule wardrobe van sustainable Dutchies. Regen genoeg in ons kikkerlandje toch? Bij een capsule wardrobe draait het trouwens allemaal om slim, efficiënt (en natuurlijk eerlijk) shoppen zodat je ieder seizoen lekker kunt mixen and matchen. Met per seizoen maximaal 37 kledingstukken in je kast ben je natuurlijk al lekker duurzaam bezig.

En wanneer je kiest voor items die ook nog eens eerlijk en fair gemaakt worden ben je helemaal op de goede weg. En hoe fijn is het dan dat je deze bij www.sophiestone.nl kunt shoppen? Per item zie je in een oogopslag waar het geproduceerd is, van welk materiaal het kledingstuk gemaakt is, of het item vegan is en welke keurmerken het heeft. Love it!

Buy less, choose well, make it last.

Fair fashion outfit: regenjas van gerecyclede PET-flessen

The story behind Sophie Stone

Anna Sophie is het levende bewijs van het feit dat de beste (en in dit geval ook life changing) ideeën tot je komen wanneer je het eigenlijk niet verwacht. Zit je dan op je fiets, onderweg naar je werk met de eerste gedachte over duurzame kleding en hoe het toch kan dat stijlvolle, duurzame en eerlijke kleding nauwelijks te vinden is in Nederland. Na een korte online zoektocht die haar vermoeden bevestigde, een avondopleiding Mode & Textiel, 3 modebeurzen, 1 business plan en 1 ontslagbrief aan mijn toenmalige werkgever verder, ging www.sophiestone.nl live!

Sophie Stone biedt sophisticated fair fashion aan: mode en accessoires van vijftien opkomende duurzame merken met een urban, vrouwelijke en stijlvolle look. Je vindt hier unieke mode-items van Fair Fashion merken uit onder andere Londen, Amsterdam, Berlijn, Stockholm, Istanbul en Kaapstad. Alle kledingitems en accessoires zijn geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en met een zo laag mogelijke milieu-impact.

  • Bij elk mode-item van de Sophie Stone collectie staat omschreven waar en waarvan het gemaakt is en welke keurmerken het draagt.
  • De mode die je bij Sophie Stone vindt wordt op een eerlijke manier gemaakt. Dit betekent dat de mensen die de kleding maken een redelijk salaris krijgen, onder veilig omstandigheden werken en dat er geen sprake is van kinderarbeid.
  • De mode-items van Sophie Stone zijn geproduceerd met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Er wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijkere stoffen (dan conventioneel katoen) zoals gecertificeerd biologisch katoen, lyocell of Tencel.
  • De merken die Sophie Stone aanbiedt zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben een tijdloze, stijlvolle, urban look.
  • Ben je vegan of ben je een groot voorstander van diervriendelijke kleding? Dan kun je bij Sophie Stone ook goed slagen. De meeste kleding is namelijk vegan. Ook kun je easy peasy slecteren op vegan kleding binnen de zoekfunctie op de website.

Fair fashion outfit: regenjas van gerecyclede PET-flessen

Insane in the Rain

En let’s face it: deze regenjas van Insane in the Rain ziet er toch net even wat hipper uit dan zo’n saaie old school regenjas? Deze regenjassen worden gemaakt van gerecyclede PET-flessen, zo’n 17-23 oude water- en frisdrank flessen per jas. Maar het wordt nog beter: er wordt namelijk ook geen enkel ‘nieuw’ plastic gebruikt in de productie, verpakking en distributie van deze jassen. Ik heb gekozen voor model Earth, maar ook voor de polka dot fans, de flower power girls en festival gangers is er een tof model ontworpen. En hoe schattig is dit? Er zijn ook matching regenjassen voor kids!

At Insane in the Rain, we believe that we create our own reality & that together, we can make our reality a plastic free planet.

Fair is never out of fashion!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This