Fair fashion outfit: vegan flower power, Mud jeans en Riverstones

fair fashion outfit

Mirjam Blanken

17 maart 2018


Fair Fashion outfit: vegan flower power, Mud jeans en Riverstones

Een fulltime veganist ben ik niet, maar een groene muts des te meer! En dat ‘groen leven’ meer is dan plantaardig eten en afval scheiden, daar ben ik me inmiddels wel van bewust. Kritisch kijken naar mijn kledingkast, dat doe ik al een paar jaar. Kleding die diervriendelijk geproduceerd wordt is wat mij betreft net zo’n must als kritisch kijken naar de impact op het milieu en of de kleding onder veilige en gezonde werkomstandigheden wordt gemaakt. En omdat ik zo’n beetje 24/7 gehuld in fair fashion rondhuppel werd het weleens tijd om verschillende sustainable fashion looks te laten zien. Bij deze dus numero uno!

Is jouw kleding duurzaam? Check deze kleding keurmerken!

fair fashion outfit

Vegan blouse van Pepa Loves

De hippie in mij was in 1 oogopslag verliefd op het flower power bloesje van Pepa Loves wat ik spotte in de fair fashion webshop Papita. I know, de lente was dit weekend ver te zoeken. Maar ik kan niet wachten om deze blouse te gaan dragen.  Papa Love is een Spaans modemerk dat tot op de vezel vegantisch is. Dit Spaanse merk is dus een uitkomst voor iedereen die naast ‘fair’ ook diervriendelijke kleding wil shoppen.

Hun motto? Animal prints, no animal skins! Naast de liefde voor fashion en dieren, zorgt Pepa Loves ook voor het milieu en de mensen die betrokken zijn bij de productieketen. Pepa Loves wordt op beperkte locaties geproduceerd bij fabrieken waar de eigenaar een persoonlijk band mee onderhoudt. Hierdoor kunnen ze garanderen dat de juiste milieu- en productiestandaarden worden gewaarborgd.

fair fashion outfit

Jeans van MUD Jeans

Dat spijkerbroeken niet in de categorie duurzaam vallen, dat weten de meeste mensen dus niet.  En aangezien ik zo’n beetje woon in een jeans, was een van mijn eerste duurzame items in mijn kledingkast een spijkerbroek. Van het Nederlandse kledingmerk MUD Jeans. Want MUD Jeans is het enige merk dat helemaal volgens de principes van de circulaire economie werkt. In de circulaire economie dient afval als een grondstof voor iets nieuws. De collectie is gemaakt van gerecycled én biologisch katoen.

MUD Jeans zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren en kosten 98 euro. Ik ben dol op mijn Boyfriend jeans, maar ook deze skinny jeans met mid waist taille is favoriet!

Fair fashion outfit

Sieraden van Riverstones

Vrouwen inspireren hun eigen weg te volgen, de juiste keuzes te maken vanuit rust en stilte én hier kracht uit halen. Dat is wat Ronja voor ogen heeft met haar fair trade sieradenlijn Riverstones. En eerlijk is eerlijk, wanneer je een bezoekje brengt aan de webshop van Riverstones dan word je ook als bewuste, duurzame powervrouw toch een beetje hebberig. Je vindt er verfijnde, vrouwelijke, fairtrade sieraden met een mooi verhaal, die ook nog eens goed betaalbaar zijn. De sieraden worden handgemaakt in hun eigen werkplaats op Bali.

Het gouden kettinkje met sterretje kreeg ik voor mijn verjaardag van zoonlief. Best gift ever! De zilveren ring die ik draag komt ook uit de strength collectie en kost €35. Ik ben mijn collectie lekker aan het uitbreiden, want ik draag eigenlijk altijd ringen en het liefst een aantal tegelijk. De nieuwe collectie staat trouwens online!

fair fashion outfit

Green is the new black!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This