Lekker duurzaam: verkoop kinderkleding en speelgoed via Reshopper


Lekker duurzaam: verkoop kinderkleding en speelgoed via Reshopper

In de wereld van fair fashion is kinderkleding op zijn zachtst gezegd nog een ondergeschoven (en duur) kindje. En kinderen hebben natuurlijk één ding niet mee: ze groeien namelijk nogal snel, waardoor kleding vaak maar 1 seizoen mee gaat. En wat denk je van speelgoed wat naar zolder ‘verdwijnt’? Ongebruikte kinderspullen en kinderkleding doorverkopen is dan een goed idee. Iemand anders blij maken met een koopje is al fijn, maar wist je dat kinderkleding een tweede leven geven ook heel duurzaam is? En dat vinden ze bij Reshopper dus ook.

Lekker duurzaam: verkoop kinderkleding en speelgoed via Reshopper

 

The story behind Reshopper

Reshopper is in 2012 ontstaan door een groep vaders die letterlijk struikelden over al het ongebruikte speelgoed en niet goed wisten waar ze met al die ongebruikte kinderspullen naar toe moesten. Weggooien vonden ze zonde en daarom ontwikkelden zij een gratis smartphone-app waarmee je eenvoudig je tweedehands kinderspullen kunt verkopen. In de buurt welteverstaan! Want het doel van Reshopper is simpel: het verkopen van je tweedehands kinderspullen moet gemakkelijker, lokaler en hierdoor ook socialer worden. Zo maakte ik afgelopen week een mede Zaltbommelaar en clubgenoot van Ben blij met een paar zaalvoetbalschoenen. En aangezien zoonlief ook uit zijn kinderkamer was gegroeid maakten we ook nog wat Bommelaren blij met zijn ‘oude’ kinderbureau. Op deze manier hadden wij een extra zakcentje om deze spullen te vervangen voor een groter exemplaar.

En dit is natuurlijk niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Want we zijn vast allemaal weleens naar een uithoek gereden om net dat ene leuke tweedehands fietsje op te halen. En nog een fijn pluspunt: geen gedoe meer met het versturen van pakketjes en de extra kosten die hiermee gemoeid gaan. Want laten we eerlijk zijn. Vaak staan deze kosten niet in verhouding dat de prijs van het product dat je verkoopt. En pakketjes vervoeren dat is ook voor het milieu een kostenpost.

Hoe werkt de Reshopper-app?

Om toegang te krijgen tot deze lokale marktplaats download je eerst de gratis app. Er is zowel een app voor iPhone als voor Android. Vervolgens maak je in 2 minuten een account aan en kan je zoektocht beginnen. Door middel van het filter kun je gemakkelijk jouw voorkeuren aangeven. Zo maakte ik niet alleen een profiel aan voor kleding Benneman, maar ook voor meubilair en speelgoed. En als een van de eerste items die getoond worden een tafelvoetbalspel is, dan zit het met die filters wel goed. Je kunt trouwens je zoekopdracht ook eenvoudig aanpassen qua afstand.

En heb je favoriete items? Dan geef je dit aan met een hartje, zodat je ze makkelijk terug kunt vinden. Je kunt zelfs andere reshoppers volgen. Handig wanneer je bijvoorbeeld kleding overneemt van iemand met net iets grotere kinderen en dezelfde smaak. Naast lekker online struinen over deze duurzame marktplaats kun je natuurlijk ook je eigen winkeltje openen. Je opent binnen een paar minuten je eigen online shop(je) die je kunt vullen met tweedehands kinderspullen.

De voordelen op een rijtje!

  • Jouw gebruikte kinderspullen een tweede leven geven is hartstikke duurzaam. Met name kleding wordt pas echt duurzaam als deze lang en veel gedragen wordt.
  • Naast duurzaam, bespaar je door de app gebruiken ook geld op kinderspullen. Of je opent je eigen winkeltje en gaat zelfs geld verdienen.
  • Reshopper gebruikt persoonlijk filters waarbij je het soort kinderspullen kunt aangeven waar je naar op zoek bent, specifiek voor jouw kind’s leeftijd, maat en geslacht.
  • Je kunt ook filteren op locatie, op deze manier zie je alleen voor jouw relevante items en ook nog eens bij jou in de buurt. Geen verzendkosten en ook nog eens goed voor het milieu.
  • Advertenties aanmaken is gratis en Reshopper rekent geen extra kosten voor de koper of een percentage van jouw verkoop.
  • Je kunt andere Reshoppers eenvoudig volgen. Handig wanneer je iemand treft met dezelfde smaak en een kind dat net iets ouder is.

Let’s go green!

Wat doen jullie met gedragen kleding en speelgoed waar je kinderen uitgegroeid zijn? Geef je het weg? Of stop je het in een kledingcontainer? Of maak je wellicht al gebruik van Reshopper? 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Reshopper. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This