Riverstones: fair trade sieraden voor duurzame powervrouwen

Riverstones - fair trade sieraden voor duurzame powervrouwen

Mirjam Blanken

10 juli 2017


Riverstones: fair trade sieraden voor duurzame powervrouwen

Vrouwen inspireren hun eigen weg te volgen, de juiste keuzes te maken vanuit rust en stilte én hier kracht uit halen. Dat is wat Ronja voor ogen heeft met haar fair trade sieradenlijn Riverstones. En eerlijk is eerlijk, wanneer je een bezoekje brengt aan de webshop van Riverstones dan word je ook als bewuste, duurzame powervrouw toch een beetje hebberig. Je vindt er verfijnde, vrouwelijke, fairtrade sieraden met een mooi verhaal, die ook nog eens goed betaalbaar zijn. Hoog tijd dus om deze inspirerende powervrouw wat vragen te stellen over haar fair trade sieraden!

Take a deep breath. Find the most beautiful things within view. Capture the sight of it.

Let’s talk!

Hoe is het idee ontstaan voor Riverstones? 

“Ik werkte in de sportwereld maar wilde heel graag ondernemen en creatief bezig zijn. Ik besloot 4 jaar geleden om 6 weken naar Bali te gaan om tot rust te komen en om na te denken wat ik wilde doen met mijn leven. Toen ik tot rust kwam ben ik sieraden gaan schetsen en zo is het idee ontstaan.”

Wat is ‘Riverstones’ een mooie, unieke naam. Zit hier een speciale betekenis of boodschap achter?

“Het word “river” staat voor de eigen “rivier” die iedereen in zijn leven te volgen heeft. Een rivier stroomt nooit direct vooruit maar maakt soms de meest onlogische kronkels, maar uiteindelijk vind iedere rivier zijn eigen weg. Omdat ik op het moment zo aan het strugglen was met mijn ‘rivier’ is de naam Riverstones geworden (stones staat voor de sieraden). Nu wil ik mensen inspireren om ook hun eigen weg te kiezen door soms even rust te nemen, zich te bezinnen en vanuit daar keuzes te maken. Precies zoals ik toen deed toen ik op Bali was.”

Wat is er uniek aan Riverstones sieraden?

“Het verhaal achter de sieraden en de boodschap die ik wil vertellen door middel van de sieraden is uniek. In deze wereld waarin alles steeds sneller gaat en we steeds minder bewust nadenken over wie we zijn en wat we willen vind ik het belangrijk dat er meer stilte gaat worden ervaren. Ik denk dat we hierdoor positiever, ontspannener en gelukkiger gaan worden.

“De boodschap om stilte te zoeken om vanuit daar schoonheid te zien en je eigen weg te kiezen zit achter geen enkel ander sieraden merk. Dit verhaal komt uit mijn hart en dat is waarom ik dit wil vertellen. Je kunt de sieraden van Riverstones dan ook dragen als constante reminder van jouw innerlijke kracht en schoonheid.”

Sometimes I get lost by the daily routine
the unexpected challenges and
the constant pressures.
A small pause. Silently filling my longs with wisdom
and freedom. Breathing the meaningless out.
Breathing the meaningful in.
Reminding me of my own path.

Hoe duurzaam zijn de sieraden van Riverstones?

“Vorig jaar heb ik een crowdfunding champagne gedaan om een eigen fabriek te kunnen bouwen op Bali, om daar de productie zo duurzaam mogelijk te maken. Ik vind dat als je een zuivere boodschap aan je product wilt geven dat het ook uit een zuivere bron moet komen. De fabriek staat inmiddels en we verhuizen daar nu langzamerhand de productie heen. Het volgende project waar we aan werken is het opleiden van meisjes die geen mogelijkheid hebben gehad om naar school te gaan tot zilversmid in onze eigen fabriek.”

Je ontwerpt alle sieraden zelf. Waar haal je al die inspiratie vandaan voor je ontwerpen? 

“Ik haal mijn inspiratie uit ontspanning, omdat dit de momenten zijn dat je geinspireerd wordt. Ik vind dat facinerend en ik hoop dat mensen vaker deze stilte zullen gaan opzoeken. Momenteel ben ik op Bali. Naast de drukte van het bouwen van de fabriek zoek ik heel bewust de stilte op om hierin me te laten inspireren. Dit kan door meditatie, door het luisteren van muziek of door het doen van yoga.”

What’s next?

“Plannen en ideeën genoeg! Dit is mijn passie en dit is wat ik het liefste doe! De groei in NL gaat heel erg goed en ik hoop in de komende jaren uit te breiden in het buitenland.”

The key lies in those who can see the beauty!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This