ROYAL BAMBOO

ROYAL BAMBOO

Mirjam Blanken

12 maart 2016


ROYAL BAMBOO

Goede kans dat je er al wel eens van hebt gehoord: kleding gemaakt van bamboe. Van bamboe kan je namelijk heel goed een zacht en duurzaam textiel maken. Geen wonder dat dit textiel steeds populairder wordt. Eén van de voorlopers op het gebied van bamboekleding is ROYAL BAMBOO. Ik stel dit mooie merk graag aan je voor.

ROYAL BAMBOO

Maar wees gewaarschuwd! ROYAL BAMBOO is niet zomaar een eco aanwinst voor je kledingkast, het is liefde op het eerste gezicht.

Het begon op een textielbeurs

Het verhaal van ROYAL BAMBOO begon in 2008 toen één van de oprichters, Simon Kos, bamboetextiel ontdekte op textielbeurs in China. De stof was verbazingwekkend zacht en nog vrijwel niemand kende het. Simon wist meteen dat hij iets bijzonders in handen had. Simon en zijn partner Katja Buturlina wisten dan ook meteen dat zij iets moesten doen met deze prachtige, duurzame stof.

Doordat Simon en Katja jarenlange ervaring hebben op het gebied van kleding, design en conceptontwikkeling was het voor hen een logische stap om een kledinglijn van bamboe te beginnen. Twee jaar na ontdekking van bamboetextiel en een hoop gebrainstorm zijn zij de markt opgegaan met ROYAL BAMBOO.

Bamboe is duurzaam

Het duurzame groeiproces van bamboe heeft eraan bijgedragen dat Katja en Simon verliefd zijn geworden op bamboetextiel. Bamboe is van zichzelf een duurzaam product. Het heeft weinig water nodig om meters hoog te kunnen groeien en kan een aantal keer per jaar worden geoogst. Daarnaast heeft het ook geen pesticiden en bestrijdingsmiddelen nodig om te kunnen groeien. Dit maakt bamboe een ideaal duurzaam product.

Zoals je in dit artikel kunt lezen is de verwerking van bamboe nog niet geheel duurzaam. ROYAL BAMBOO besteedt daarom er veel aandacht en zorg aan om het hele proces van bamboe tot shirt duurzaam te maken. Zo streven ze er naar om bamboe in een “closed cycle” –waarbij chemicaliën worden hergebruikt-  te produceren. Ook experimenteert ROYAL BAMBOO met andere technieken om het verwerkingsproces van bamboe volledig te verduurzamen.

ROYAL BAMBOO

ROYAL BAMBOO kiest bewust voor tijdloze collecties met alleen basics, want die zijn altijd nodig én goed te combineren.

Stijlvol, simpel en tijdloos

De duurzaamheid van bamboe is de inspiratie geweest voor de stijl van ROYAL BAMBOO. Hun producten moeten lang mee gaan. Daarom vind je bij ROYAL BAMBOO geen snelle collecties die trend- en seizoengevoelig zijn, maar stijlvolle, simpele en tijdloze collecties die iedere vrouw altijd kan dragen. ROYAL BAMBOO kiest er daarom voor om alleen basics op de markt te brengen, want die zijn altijd nodig én goed te combineren. Een hele slimme collectie dus!

Slow fashion

Bovendien voldoet ROYAL BAMBOO aan het principe van “slow fashion”. Doordat de collecties niet gebonden zijn aan trends of seizoenen, is ROYAL BAMBOO blijvende mode die jaren mee gaat.

ROYAL BAMBOO wil haar kopers bewust maken van het hele productieproces. ROYAL BAMBOO nodigt haar kopers daarbij uit om na te denken over haar authentieke stijl en over de vluchtigheid van mode in het algemeen. Zo draagt ze bij aan een stukje bewustwording bij de consument die hopelijk leidt tot een verandering van de mentaliteit.

Het principe van slow fashion is ook terug te vinden in het productieproces. ROYAL BAMBOO vindt het belangrijk dat er geen tijdsdruk wordt uitgeoefend op de fabrikant bij de productie. Doordat ROYAL BAMBOO tijdloos is, is de productie voorspelbaar en ruim van te voren te plannen . Er is dus geen enkele reden voor de fabrikant om te haasten. Dit maakt ROYAL BAMBOO ook voor haar makers een zeer vriendelijk product.

De toekomst en ROYAL BAMBOO

ROYAL BAMBOO timmert goed aan de weg en  behalve via de webshop is ROYAL BAMBOO ook te koop bij winkels zoals Brand Mission. Binnenkort is ROYAL BAMBOO ook verkrijgbaar in winkels in Duitsland en België dus dat is een goede ontwikkeling!

De droom van ROYAL BAMBOO voor de toekomst is om het meest volledige en diverse bamboe kledingmerk te zijn. Ze hopen de mogelijkheden van bamboe verder uit te breiden en om met nieuw gebruik van het materiaal de consument te verrassen en te overtuigen van de vanzelfsprekendheid van duurzaamheid.

ROYAL BAMBOO

Mijn favoriete shirt is The Vintage Longsleeve. De stof voelt zijdezacht aan en valt mooi. Ik ben vooral ook heel erg enthousiast over het design van dit toffe shirt. Met haar hoge halslijn heeft zij een zeer klassieke uitstraling, waarmee ik overal de show kan stelen. Het shirt zit comfortabel en heeft een mooie pasvorm. En zeg nou zelf? Zo’n duurzaam cadeautje in je brievenbus wil toch iedereen?

Green is the new black!

Ga jij ook voor duurzame kleding van bamboe? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Hailey

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This