Shekila Eco Fashion

Mirjam Blanken

14 mei 2015


Shekila Eco Fashion

Meet Shekila Ramautar, designer en styliste in hart en nieren. Na een online speurtocht naar de toekomst van fashion stuitte Shekila op een jurkje van La Dress van biologische zijde. Verbaasd door het feit dat er dus blijkbaar ook zijde bestond die niet biologisch is, ging er een wereld voor haar open.

10728631_747822305295541_1275228305_n

Toevallig kwam kort hierna de ramp in Bangladesh in het nieuws. Hier werd ook de uitbuiting van fabrieksarbeiders in Azië weer in beeld gebracht. Nu pas zag ze onder welke barre omstandigheden kleding werd gemaakt.

Made in China

Na het zien van de documentaire China Blue kreeg het Made in China labeltje in kledingstukken ineens een andere lading. Deze docu geeft een inkijkje in het leven van de 17-jarige, Chinese Jasmine Li die werkzaam is in een zogenaamde sweatshop. Haar taak? Losse draadjes wegknippen uit pas genaaide spijkerbroeken die bestemd zijn voor de Westerse markt. Jasmine krijgt 6 dollarcent per uur en werkt vaak 7 dagen per week!

home_pic

The Green Fashion Stylist

Dit alles was voor Shekila reden genoeg om heel bewust te kiezen voor duurzame mode. Shekila werkt inmiddels alleen nog maar met duurzame modemerken. Op haar website The Green Fashion Stylist  vind je inspirerende blogs met de laatste nieuwtjes op eco fashion gebied en kun je haar inhuren om je garderobe te verduurzamen.

Eigen ontwerp

Eenmaal met beide benen in duurzaam modeland kon Shekila niet vinden wat ze zocht. Namelijk: stylish, vrouwelijke en tijdloze kleding van natuurlijke en duurzame stoffen. Een nieuwe passie was geboren in de vorm van eigen ontwerpen. Van duurzame bedrijfskleding tot ecologische jurken gemaakt van houtpulp en reversible skirts, deze creatieve dame blijkt ook een goede designer te zijn.

10967911_747822321962206_985133570_n 10965483_747822325295539_466815545_n

Eco Fashion

Duurzame mode heeft de toekomst! Maar wat is duurzame mode nu eigenlijk? We worden in deze branche overspoeld met termen als fairtrade, biologisch, handgemaakt en duurzaam. Shekila zette het voor ons op een rijtje.

Duurzame kleding
Kleding die lang meegaat. Dit hoeft niet perse een biologische stof te zijn.

Biologische kleding
Kleding gemaakt van biologische materialen zoals biologisch katoen, bamboe, hennep, etc.

Fair Trade
Kleding waarvan je ervan uit kunt gaan dat bijvoorbeeld de katoenboeren een eerlijke prijs hebben gekregen.

Hand Made/ Designer pieces
Alles wat in kleine hoeveelheden hand gemaakt is door Nederlandse ondernemers.

Cradle to Cradle
Materialen of items die worden vernieuwd of omgetoverd tot een nieuw product. Vaak wordt er gebruik gemaakt van resten van textiel en (plastic) afval.

Green is the new black!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This